Ressaca eleccions andaluses

Marín nega que continuï com a director d’un port: «Fora de la política hi ha molta vida»

L’encara vicepresident andalús en funcions no es penedeix «de res» del fet al capdavant de Ciutadans

Marín nega que continuï com a director d’un port: «Fora de la política hi ha molta vida»

Epi_rc_es

5
Es llegeix en minuts

Juan Marín tampoc es va mossegar la llengua en una de les seves últimes compareixences com a vicepresident de la Junta d’Andalusia. Després de la seva dimissió com a líder de Cs la nit electoral, es va mostrar fidel a l’estil que el caracteritza i, tot sigui dit, fins i tot va pronunciar la paraula ‘torrija’. A més, es va entossudir a allunyar el seu futur immediat de l’esfera del mateix Govern andalús que abandonarà en les pròximes setmanes. Marín va negar que continuï com a director d’un port andalús i va desmentir que Moreno l’hi hagi ofert: «Fora de la política hi ha molta vida, s’ha publicat absolutament de tot però no he parlat amb Juanma de res d’això, només li he donat l’enhorabona i l’he felicitat pel seu resultat; ara em prendré un descans i, després, ja decidiré el que faig».

L’encara vicepresident andalús en funcions va insistir, igualment, que no es penedeix «de res» del fet al capdavant de Ciutadans. «No puc penedir-me per un resultat electoral, vaig entrar a governar perquè li anés bé als andalusos no al meu partit», va assegurar. 

Marín no va arribar a fer autocrítica i va afirmar que Cs ha fet a Andalusia «una campanya electoral brutal». «De vegades, un es deixa la pell en el partit però el resultat no acompanya, et fiquen un penal al final i no hi comptaves; els que venim de l’esport, hem de saber guanyar i saber perdre, jugarem en el Govern fins a l’últim minut amb la lleialtat i la dignitat que aquesta terra es mereix, no em puc penedir de tot el que s’ha fet a Andalusia per un resultat electoral», va afegir. 

Marín va oferir el seu suport a consellers independents de Cs, com Rocío Blanco o Rogelio Velasco, si accepten alguna responsabilitat en el nou Govern: «Tindran el meu suport total, vull que a Andalusia governin els millors».

I en el mateix to constructiu es va pronunciar sobre el futur del partit liberal. Marín va remarcar que «hi ha molt talent a Ciutadans». «He fet la meva feina aquests anys i ara estic segur que hi ha persones que ho faran infinitament millor que jo», va assenyalar abans d’apuntar que el seu successor o successora a nivell regional ha de ser «una persona que defensi aquesta terra com jo ho faig». 

Al seu torn, no va veure amb bons ulls una integració de Cs al PP. «Estem bé com estem cada un, continuarem treballant en el nostre projecte i el PP en el seu», va afirmar.

Marín va etzibar, al seu torn, qualsevol indici de tristesa i va assegurar que el primer Consell de Govern postelectoral havia ofert «moments molt agradables». «Estic molt content, i a algu li estranyarà que digui això, hi haurà una continuïtat del treball d’aquests tres anys i mig tot i que jo ja no estaré en el Consell de Govern», va exposar abans d’abonar-se a la cordialitat anunciant que hi haurà una festa de comiat i que ell portarà unes torrijas per a les postres.

Marín va començar i va acabar parlant de l’hora de l’adeu. El líder tot just dimitit de Ciutadans va tenir present, quan va prendre la paraula per a la seva compareixença, el primer destí que li ha ofert el desenllaç de la cita electoral del 19-J: «Com que encara ens queden alguns consells de govern més, permetin-me que no m’acomiadi de vostès fins a l’últim».

La seva marxa va ser abordada també per Elías Bendodo, que va remarcar que «la política, de vegades és injusta» i va recordar que Marín és «el segon polític més valorat a Andalusia». «Només hi ha dos líders que aproven a les enquestes, ell i Juanma, Marín ha sigut un polític estimat i valorat però, de vegades, acompanyen altres coses; la marca de Cs no ha passat per bons moments i això ha condicionat el resultat, a Cs Andalusia el candidat estava per sobre de la marca, és el que ha passat aquí i de vegades en el PP també ens ha passat», va recalcar. 

Bendodo va reiterar que la compareixença conjunta demostrava que «la lleialtat entre els socis de Govern ha sigut des del primer dia de la legislatura fins al final».

El dirigent del PP va agrair al vicepresident «l’enorme treball que ha realitzat en benefici d’Andalusia». «El tàndem Moreno-Marín ha funcionat com un rellotge i això ha sigut fonamental per salvar moltes de les dificultats que hem tingut al camí; Juan Marín ha fet una tasca fonamental perquè aquesta terra tiri del carro com ho ha fet en una legislatura tan complicada com la de la pandèmia», va dir per abundar en «la professionalitat de Juan Marín i la de tot els membres de Cs en el Govern andalús».

«El nostre ha sigut un govern exemplar, els ciutadans volen ara més que mai que els polítics es posin d’acord i aquest ha sigut l’últim govern de coalició que ha aguantat». «Queda el de l’Ajuntament de Madrid, però aquí ens avenim encara millor», va recalcar.

Notícies relacionades

Bendodo no va escatimar elogis davant de Marín: «Diuen que en política fer amics és impossible, però jo dic que en política he fet un amic com Juan Marín».

El portaveu de la Junta va barrejar picades d’ullet personals i missatges polítics i va reiterar que amb aquesta compareixença conjunta quedava clar que «el Govern continua governant, continua funcionant i cada dimarts compareixerem ja sense cap risc que la Junta Electoral ens digui res». «Un estava espantat», va ironitzar i, tot seguit, va al·ludir també a la seva marxa del Consell de Govern: «Jo no seguiré, també em queden tres o quatre rodes de premsa com a molt», va assenyalar le nou lloctinent d’Alberto Núñez Feijóo a l’aparell de Gènova.