Reaccions al resultat electoral andalús

Junts reclama a ERC fer front comú a Madrid després del fracàs socialista andalús

  • «Estabilitzar el Govern de Sánchez no evita que la dreta continuï pujant», argumenta el portaveu del partit

  • Rius afirma que el robatori al domicili de Laura Borràs és «un cas estrany»

Junts reclama a ERC fer front comú a Madrid després del fracàs socialista andalús

ACN / MARIONA PUIG

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El portaveu de Junts per Catalunya, Josep Rius, ha afirmat que després de la victòria del PP per majoria absoluta en les eleccions andaluses, es dedueix que «estabilitzar el Govern de Sánchez no evita que la dreta continuï pujant». Junts ha aprofitat el resultat electoral per tornar a criticar el suport d’ERC a l’estabilitat política espanyola.

En aquest sentit, Rius ha tornat a reclamar «un front comú» amb ERC i la CUP al Congrés. «La por de Vox ja no mobilitza les esquerres i no pot ser excusa per recolzar [el Govern] a canvi de res», ha afirmat Rius. En aquest sentit ha parlat d’una «segona oportunitat» per a l’independentisme per unir-se a Madrid.

Notícies relacionades

Junts ha tornat a carregar contra la taula de diàleg i ha presentat una moció al Parlament sobre la necessitat d’incrementar les inversions de l’Estat a Catalunya i no donar suport als pressupostos estatals fins que aquest increment tingui lloc.

El robatori a Borràs

«És un cas estrany que caldrà investigar a fons», ha afegit Rius sobre el robatori al domicili de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en què, segons ella ha relatat, s’han extret documents de la seva vivenda.