Drets fonamentals

Giró portarà a Fiscalía el suposat encàrrec d’Alicia Sánchez-Camacho a Villarejo d’investigar-lo

El conseller creu que aquest episodi és una mostra més que les de l’independentisme «són unes idees que es volen perseguir»

Giró portarà a Fiscalía el suposat encàrrec d’Alicia Sánchez-Camacho a Villarejo d’investigar-lo

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat,Jaume Giró, denunciarà davant la Fiscalia el suposat encàrrec de l’exlíder del PP català i senadora, Alicia Sánchez-Camacho, a l’excomissari José Manuel Villarejo per investigar-lo.

Ho ha dit aquest divendres en la inauguració de la nova planta de Gurmet Natural Foods i Embotits Sarquella de Cornellà del Terri (Girona), on ha declarat no estar sorprès pel que ha passat els últims anys.

El conseller ha reaccionat així després que ‘El Món’ hagi publicat que Sánchez-Camacho va plantejar a Villarejo investigar-lo sent llavors director de la Fundació La Caixa, junt amb l’expresident del Govern Artur Mas i l’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida, entre d’altres.

Ha explicat que instarà la Fiscalia que investigui els fets, que ha titllat «d’una gravetat extrema», perquè considera que es tracta d’una vulneració greu dels drets fonamentals cap a la seva persona el 2012, quan ha recordat que era un ciutadà sense cap càrrec polític.

«Una persona amb un càrrec polític que representa la dreta espanyola va encarregar a un comissari en actiu que investigués una persona només per les seves idees i pensaments, i això vol dir que l’espionatge per idees polítiques i la persecució pel pensament ve des de fa més de 10 anys en aquest Estat demofòbic que estem patint», ha criticat.

Giró creu que aquest episodi és una mostra més que les de l’independentisme «són unes idees que es volen perseguir» per tots els mitjans.

«Drets fonamentals»

Notícies relacionades

«M’agradaria que la Fiscalia entengués que hem de prendre mesures en un cas com aquest i que, de la mateixa manera que s’actua davant altres casos, que s’actuï també en un cas on es vulneren drets fonamentals i hi ha intervenció de les comunicacions sense una ordre judicial», ha afegit.

Ha dit que 10 dies després de la conversa es va publicar que Mas tenia uns comptes a Suïssa que no s’han trobat: «Va afectar el resultat electoral, és a dir, van intervenir en el procés democràtic electoral d’un territori com és Catalunya», ha afegit.

Temes:

Jaume Giró