Eleccions 2023

Collboni diu que si hi ha una alternativa com a candidat del PSC a Barcelona s’hauran de fer primàries

Es mostra convençut que la seva serà l’única candidatura i creu que tot això són «especulacions»

Collboni diu que si hi ha una alternativa com a candidat del PSC a Barcelona s’hauran de fer primàries

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que si algú vol presentar-se com a candidat del PSC a l’alcaldia de la capital catalana s’hauran de fer primàries. Collboni ho ha dit en declaracions a RAC-1 després que EL PERIÓDICO hagi publicat que l’alcaldia de Barcelona «seria el destí ideal d’Iceta» després de la victòria electoral del líder del PSC al Parlament, Salvador Illa. «Està fent de ministre», ha dit.

Collboni considera que tot això són «especulacions» –anteriorment també havia sortit el nom de Salvador Illa– i s’ha mostrat convençut que la seva serà l’única candidatura. En tot cas, ha dit que no entrarà en un procés preelectoral abans de la tardor, quan el PSC ha de proclamar els candidats, i ha defensat la seva tasca en el govern amb els comuns.

Notícies relacionades

Collboni ha destacat que ve de «doblar» els resultats electorals de les últimes eleccions i ha afirmat que té «certes possibilitats» de guanyar en les pròximes eleccions municipals. «Però estem en un partit democràtic, on les coses les decideixen els afiliats», ha insistit.

Ja va passar amb Tura i Hereu

En aquest sentit, ha recordat que fa uns anys Montserrat Tura va competir per la candidatura amb Jordi Hereu i, després d’un procés de primàries, aquest va ser elegit el candidat. Per això, ha dit que, tot i que no creu que passi, si algú altre vol ser el candidat s’hauran de fer primàries.