Eleccions del 19-J

Feijóo: «Es pot ser socialista i votar Juanma Moreno»

  • El líder del PP anima els andalusos a «provocar una nova crisi del Govern de Sánchez» d’aquí 15 dies

Feijóo: «Es pot ser socialista i votar Juanma Moreno»
2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alberto Núñez Feijóo ha iniciat la campanya andalusa amb la voluntat de fugir de les crítiques pel broc gros. El líder del PP encara les dues setmanes prèvies a les eleccions convençut que la millor manera de confirmar la victòria que els sondejos atorguen al seu partit és presentar la gestió dels últims tres anys i mig com el seu millor actiu, en comptes d’embolicar-se en baralles amb les altres formacions. Aquest dissabte, a Granada, fins i tot ha demanat el recolzament dels principals adversaris dels populars. «Es pot ser socialista i votar Juanma Moreno, perquè és un president que no va contra ningú, sinó a favor de tothom», ha dit.

El missatge estava clar: Moreno «ha gestionat millor» que els presidents del PSOE, i això «la majoria dels socialistes ho pensen tot i que no ho diguin». Segons Feijóo, aquests andalusos no han de tenir por de canviar de papereta. «Vinc a demanar el vot als andalusos que creuen que ha sigut un bon president tot i que tinguin dubtes de votar-lo», ha insistit. Entre els èxits de Moreno, el líder del PP ha citat que «Andalusia no està ara al capdavant de l’atur, sinó al de l’ocupació», que la comunitat és «una de les que més creix», que «es recapten 1.000 milions d’euros més abaixant o suprimint impostos», o que fins i tot «ha millorat el fracàs escolar».

Aquesta crida explícita al votant socialista ha contrastat amb el poc espai que Feijóo ha deixat a Vox en el seu discurs, malgrat que totes les enquestes aventuren que Moreno necessitarà els ultres per mantenir-se en el poder. En realitat, el president del PP només s’ha referit a Vox dues vegades, i en cap n’ha esmentat les sigles. La primera, quan ha afirmat que el president andalús va haver d’avançar les eleccions «pels partits de la dreta i l’esquerra que van bloquejar el pressupost de la Junta», situant així de forma implícita el PP al mig del tauler. La segona, quan ha carregat contra «els que diuen: ‘si em votes a mi, deixaré que Juanma governi’». «No necessitem intermediaris, se l’ha de votar directament», ha afegit.

L’Alhambra o Finisterre

Notícies relacionades

Malgrat que s’ha centrat a lloar la gestió de Moreno, Feijóo sí que ha dedicat algunes crítiques a Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha recordat els canvis de ministres i d’alts càrrecs dels últims anys, i ha animat els andalusos a provocar «una nova crisi de govern d’aquí 15 dies» votant el PP. «Espanya és molt millor que el Govern que té, no mereixem aquest govern», ha assegurat.

El president del PP s’estrena a Andalusia com a líder nacional, i es nota que encara troba a faltar el seu anterior vestit, el de president gallec, per les moltes vegades que al·ludeix a Galícia en els seus discursos. Per exemple quan, amb l’Alhambra de fons, ha posat en dubte l’afirmació de Bill Clinton que la posta de sol de Granada és la més bonica del món. «No discutiré amb Clinton, però mai va veure la de Finisterre», ha dit.