Fons europeus

Feijóo denuncia davant Von der Leyen el retard d’Espanya a l’executar fons europeus

El líder del PP es compromet a complir, si és elegit president del Govern, els compromisos pactats per l’actual Executiu de Sánchez i Brussel·les en el pla de recuperació

Feijóo denuncia davant Von der Leyen el retard d’Espanya a l’executar fons europeus
1
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va denunciar aquest dimarts davant la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, el retard d’Espanya a l’executar els fons europeus, en una trobada en el marc del congrés del Partit Popular Europeu, la primera cita internacional de Feijóo després d’haver aconseguit el comandament del seu partit.

D’aquesta reunió, fonts del PP van destacar que va tenir un caràcter «institucional» més que de partit, i que tots dos van parlar dels fons europeus postpandèmia, dels quals Espanya ha sigut el primer país de la UE a rebre dos desemborsaments, o les interconnexions energètiques a Europa.

Davant Von der Leyen, Feijóo es va comprometre a complir, si és elegit president del Govern, els compromisos pactats per l’actual Executiu de Pedro Sánchez i Brussel·les en el pla de recuperació, que s’estenen fins al 2026, perquè, malgrat que no es va comptar amb l’oposició, enviar el missatge contrari «seria dolent per a Espanya», segons indiquen des del PP.

Davant la preocupació expressada per Feijóo pel retard en l’execució dels fons, i d’acord amb les fonts del PP, Von der Leyen va confirmar que, tal com recullen les normes del fons, els desemborsaments no es produiran si no es compleixen les fites.

No obstant, aquestes fonts no van precisar si la presidenta de la Comissió Europea comparteix la preocupació per la gestió dels fons europeus per part del Govern que ha fet pública l’oposició a Espanya.

Notícies relacionades

En la primera jornada del congrés del Partit Popular Europeu, Feijóo va mantenir múltiples trobades bilaterals, entre les quals destaca la reunió amb el primer ministre marroquí, Aziz Akhannouch, que va convidar en tres ocasions el líder del PP a visitar el Marroc, un viatge que segons confirmen des del PP es produirà «a partir de la tardor».

Feijóo es va reunir també amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola; el president sortint del PPE, Donald Tusk; el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis; el romanès, Nicolae Ciuca; el suec, Ulf Hjalmar Kristersson; el líder popular a Alemanya, Friedrich Merz, i el líder popular a França, Christian Jacob, entre altres polítics populars europeus.