Polèmica a la Cambra catalana

La secretària general del Parlament presenta la seva dimissió després del nomenament del seu fill com a uixer

  • La presidenta, Laura Borràs, ha de decidir ara si accepta la seva renúncia i si la relleva en el càrrec

La secretària general del Parlament presenta la seva dimissió després del nomenament del seu fill com a uixer

ACN

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La secretària general del Parlament, Esther Andreu, ha presentat aquest dimarts la seva dimissió als membres de la Mesa de la Cambra catalana, així que, segons diverses fonts, la presidenta, Laura Borràs, ha de decidir ara si accepta la seva renúncia. Els xocs entre Andreu i Borràs han sigut constants des de la seva designació, però la polèmica que ha fet vessar el got ha sigut l’entrada del seu fill Jan Forner com a uixer sense que Andreu informés degudament de la seva postulació al llarg del procediment.

Notícies relacionades

Com ha avançat Efe i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, la secretària general ha presentat un escrit que està sobre la taula de Borràs. Segons diverses fonts, Andreu no va advertir l’organisme d’un eventual conflicte d’interessos durant tot el procés de selecció en què el seu fill va guanyar la plaça. Aquestes veus asseguren que els membres de la Mesa del Parlament desconeixien la relació de parentiu entre la màxima responsable de l’administració parlamentària i un dels concurrents en el procés selectiu per a la constitució d’una borsa de treball per cobrir temporalment les vacants d’uixers els exercicis del 2022 i 2023.

Fonts de la presidència del Parlament indiquen que Borràs va conèixer a posteriori aquesta relació familiar –tot i que la secretària manté que sí que l’hi va comentar, tot i que no ho va comentar amb la resta de membres de membres de la Mesa, si bé defensen que Andreu no prengués cap decisió en relació amb aquesta selecció de personal interí.