analitzen la cooperació internacional davant els reptes globals

Pedro Sánchez i Bill Gates, junts a la Moncloa

El president del Govern mostra la seva voluntat d’«articular respostes ambicioses amb un enfocament inclusiu i de màxima cooperació» per fer front a «els grans reptes globals»

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha analitzat aquest divendres amb el fundador de Microsoft, Bill Gates, la resposta que mitjançant la cooperació ha de donar la comunitat internacional a grans reptes globals, com el canvi climàtic, la seguretat alimentària i les pandèmies.

Sánchez s’ha reunit al Palau de la Moncloa amb Gates, que es troba de visita a Espanya i la vigília es va entrevistar amb el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares.

«Davant els grans reptes globals hem d’articular respostes ambicioses amb un enfocament inclusiu i de màxima cooperació», ha remarcat Sánchez.

El president del Govern central i el fundador de Microsoft ja s’han vist en anteriors ocasions i han intercanviat comentaris sobre la necessitat d’implantar aquesta cooperació per ajudar els més desfavorits davant els reptes que afronta el món.

Durant la reunió de dijous entre Gates i Albares tots dos van coincidir a destacar la importància de la cooperació publicoprivada en matèries com la salut i l’adaptació climàtica.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha mantingut una reunió amb l’empresari en què han estat presents els equips de tots dos.

Notícies relacionades

La Fundació Gates va guanyar el premi Princesa d’Astúries de cooperació internacional el 2020 per la seva tasca de difusió de les vacunes i la investigació per acabar amb malalties com la malària.

El 12 de març, tant la Fundació Gates com Espanya van participar en la segona cimera internacional sobre covid-19 convocada per l’Administració del president nord-americà, Joe Biden, per demanar a tots els països que ajudin a finançar el programa del Banc Mundial contra aquesta malaltia i prevenir pandèmies futures.

Temes:

Bill Gates