Memòria d’activitats

Una espasa, un càntir, una pandereta i dos bastons per al Xacobeo, alguns dels regals a Felip VI

El Monarca, Letizia, les seves filles i la reina Sofia van rebre 307 obsequis institucionals que ja estan en possessió de Patrimoni Nacional

Una espasa, un càntir, una pandereta i dos bastons per al Xacobeo, alguns dels regals a Felip VI

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La Casa del Rei ha ofert aquesta tarda de divendres la memòria d’activitats de l’any 2021, amb centenars de dades que radiografien la tasca institucional de la família reial durant els 12 mesos. Els Reis, les seves filles i la reina Sofia van rebre un total de 307 regals institucionals, van realitzar 323 activitats dins d’Espanya i 88 a l’estranger, van celebrar 240 audiències, van rebre 1.259 persones i van realitzar 13 viatges a l’estranger.

Notícies relacionades

Al catàleg dels regals destaquen per curiosos quatre regals que va rebre el cap de l’Estat: una espasa tradicional, del ministre d’Exteriors d’Algèria; un càntir, de l’alcalde d’Agost (Alacant); una pandereta, del Governador de Río Grande do Brasil, i dos bastons per al Xacobeo, de la Comunitat foral de Navarra. El gruix dels obsequis rebuts pels membres de la família reial són llibres, per centenars, safates commemoratives, plaques i també destaquen els barrets.

De la memòria d’activitats ha desaparegut Joan Carles I, que des del juny del 2019 ja no té agenda institucional i va deixar de representar la monarquia de manera oficial. A més, Felip VI li va retirar l’assignació a compte dels Pressupostos de l’Estat el març del 2020.

Temes:

Felip VI