Castella i Lleó

García-Gallardo (Vox), a una procuradora del PSOE en cadira de rodes: «Li respondré com si fos una persona com totes les altres»

El vicepresident de Castella i Lleó s’embolica amb l’oposició per la llei de l’avortament que «tritura nens amb discapacitat»

García-Gallardo (Vox), a una procuradora del PSOE en cadira de rodes: «Li respondré com si fos una persona com totes les altres»
1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó i líder regional de Vox, Juan García-Gallardo, s’ha estrenat aquest dimarts en la sessió de control de les Corts criticant la llei de l’avortament «per triturar nens amb discapacitat» i replicant a una procuradora socialista que utilitza cadira de rodes: «Li respondré com si fos una persona com totes les altres».

García-Gallardo ha contestat així la procuradora socialista Noelia Frutos, que es desplaça en una cadira de rodes per la seva discapacitat física i a qui s’ha adreçat amb aquesta advertència: «No tractaré amb cap condescendència les seves faltes de respecte i li respondré com si fos una persona com totes les altres».

La pregunta de la procuradora té el seu origen en unes afirmacions de García-Gallardo fa unes setmanes, quan va argumentar que les dones no necessiten que se les tracti «com a discapacitades» aplicant quotes en l’àmbit laboral, per la qual cosa ara la representant socialista li ha preguntat per «com creu que cal tractar les dones amb discapacitat».

«Igual de bé que els homes amb discapacitat», s’ha limitat a respondre García-Gallardo en la seva primera i breu contestació, davant el que la procuradora del PSOE li ha replicat que és «molt previsible» i ha rebutjat tant la «caritat» com el «paternalisme». N’hi ha prou que apliqui el «respecte» i, com a vicepresident, no parli com si fos «en una barra de bar», li ha recriminat.

La procuradora socialista li ha recordat que les dones amb discapacitat pateixen una «doble discriminació», si no triple si tenen la mala fortuna de patir la violència de gènere.

Notícies relacionades

En la seva resposta, García-Gallardo ha començat per posar com a mostra del recolzament del seu partit a la discapacitat el nomenament d’Enrique Sánchez-Guijo, invident, com a director general d’Esports.

I després ha vinculat l’àmbit de la discapacitat amb el de l’avortament, per assegurar que «a molts països d’Europa ja gairebé no neixen nens amb síndrome de Down», com a conseqüència de lleis que «conviden els pares» a «triturar els nens al ventre de les mares» quan se’ls diagnostica precoçment alguna discapacitat.