Acte a València

Podem es reivindica «indispensable» per a les «candidatures àmplies» d’esquerra

La formació destaca el seu paper com a «principal motor de canvi» i que ha permès «els millors resultats» de l’esquerra

Podem es reivindica «indispensable» per a les «candidatures àmplies» d’esquerra
2
Es llegeix en minuts

Podem ha fet un bany d’orgull aquest diumenge, de carinyo intern, de valor propi. Ho ha fet a València, entre paraigües morats amb què tapar-se de l’inclement sol i amb el debat de fons de les futures confluències entorn de la figura de Yolanda Díaz i on no vol quedar diluït. «Podem és indispensable», va destacar la secretària general de la formació Ione Belarra.

La líder del partit i ministra de Drets Socials ha aprofitat el tancament de l’acte de la Festa de la Primavera per destacar el paper de Podem de cara a les possibles confluències per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del 2023: «Necessitem Podem liderant candidatures àmplies», ha expressat Belarra, qui ha afegit la pulla cap a l’últim procés d’aquest tipus, el d’Andalusia, al demanar que siguin «recolzades per primàries obertes».

La seva intervenció suposa marcar perfil propi després del procés d’Andalusia, cosa que es va considerar un assaig general del front ampli que prepara Yolanda Díaz, on vol ser la formació morada, però on té el risc de no obtenir el pes que considera li correspon. Per això, Belarra ha avisat: «Per la nostra part no faltarà compromís ni generositat amb la unitat, però cal saber que Podem és indispensable».

En aquestes candidatures àmplies, al País Valencià les mirades estan a Compromís (ja tenen una coalició amb EU, Unides Podem) cap a qui no hi va haver menció més enllà del «i altres forces germanes del bloc d’investidura» que complementava paraules directes a Bildu i Esquerra Republicana. I això que una de les líders de Compromís, Mónica Oltra, va visitar l’esdeveniment el dia anterior al costat dels referents del partit al País Valencià, Héctor Illueca i Pilar Lima.

Notícies relacionades

Però davant la possibilitat de futures negociacions en què evitar quedar al marge, Podem ha aprofitat el cap de setmana i el míting final per destacar-ne el paper i llançar un missatge als seus possibles futurs socis. «Podem és el principal motor dels avenços més importants del Govern de coalició», va incidir la ministra de Drets Socials que ha afegit que Podem és el partit «que ha portat l’esquerra d’aquest país als seus millors resultats i a les màximes cotes de poder institucional».

Entre els punts que més han destacat han sigut els avenços feministes. Ho ha fet la mateixa ministra d’Igualtat, Irene Monteroqui ha recordat que la setmana passada es va aprovar la nova llei de l’avortament i que aquesta setmana vinent tirarà endavant al Congrés la llei del només sí és sí, «la llei de: germana, jo sí que et crec». «Són setmanes històriques per als drets de les dones, hem convertit les demandes del moviment feminista en lleis i polítiques», ha reivindicat Montero.