La reina Sofia segueix a Miami mentre Joan Carles I continua de regates a Sanxenxo

  • La presència de la reina emèrita als EUA està relacionada amb la commemoració del cinquè centenari de la volta al món d’Elcano

  • Sofia té previst tornar a Madrid diumenge per assistir dilluns a la reunió familiar en què tornarà a trobar-se amb el seu marit, el rei emèrit

La reina Sofia segueix a Miami mentre Joan Carles I continua de regates a Sanxenxo

GIORGO VIERA/EFE

1
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

La reina Sofia va presidir aquest divendres a Miami la presentació d’una edició digital del Diccionari Biogràfic Español (DB-e). L’acte forma part de l’agenda prevista per la reina emèrita en terres americanes amb motiu de la commemoració del cinquè centenari de la primera circumnavegació de la Terra.

De fet, la presentació del Diccionari va tenir lloc a bord del vaixell-escola Juan Sebastián Elcano, que està atracat al moll de Bayfront de Miami des del 19 de maig, última escala del viatge d’instrucció que està portant a terme l’embarcació per honrar la històrica ruta marítima. 

Vestida amb pantalons i camisa de seda blava i jaqueta color crema, la reina va acudir aquest divendres al port acompanyada per l’ambaixador d’Espanya a Washington, Santiago Cabanas. Allà l’esperaven l’alcaldessa de Miami Dade, Daniella Levine Cava, i diverses personalitats del món de la cultura d’aquesta ciutat.

La reina no va intervenir durant l’acte, que havia sigut organitzat pel Queen Sofia Spanish Institute de Nova York, però a l’acabar va conversar amb alguns dels assistents.

A 6.000 quilòmetres de Joan Carles I

Aquest dissabte, Sofia tenia previst tornar a pujar al Juan Sebastián Elcano per presidir l’arriat solemne de la bandera de l’Explorer’s Club, l’ensenya que ha onejat en aquest vaixell durant els últims tres anys. 

Serà l’últim dels actes que tenia previst atendre a Miami, on va arribar dimecres passat des de Madrid per apadrinar l’escala del vaixell-escola en terres americanes i unir-se a la commemoració del cinquè centenari de l’expedició mítica Magallanes-Elcano.

A 6.000 quilòmetres de distància i també en tasques nàutiques, el marit de la reina emèrita, Joan Carles I, continua assistint als actes de la regata que se celebra aquests dies a Sanxenxo (Pontevedra), on va arribar aquest dijous passat després de mantenir-se gairebé dos anys absent d’Espanya.

Notícies relacionades

Durant aquests dies s’ha especulat sobre si els reis es veuran abans que el rei emèrit torni dilluns a la nit a Abu Dhabi. Segons va anunciar la casa del rei, aquesta trobada tindrà lloc dilluns amb motiu de la reunió familiar que es farà al palau de la Zarzuela. La reina Sofia té previst tornar a Madrid diumenge. 

Serà la primera vegada que els reis emèrits es troben des de gener del 2020, quan van coincidir al funeral de la infanta Pilar, germana de Joan Carles.

Temes:

Joan Carles I