Les agendes del comissari

Pérez, el contacte de Villarejo: de testimoni contra Pujol Ferrusola a informant sobre Rosell

José Luis Pérez reconeix que Manos Limpias va utilitzar el seu nom en una denúncia contra Jordi Pujol Ferrusola

Pérez, el contacte de Villarejo: de testimoni contra Pujol Ferrusola a informant sobre Rosell
3
Es llegeix en minuts
Tono Calleja
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

José Luis Pérez, l’informant amb qui va contactar José Manuel Villarejo el 2014 per obtenir informació sobre el llavors president del FC Barcelona, Sandro Rosell, assegura a ‘El Periódico de España’, mitjà que pertany al mateix grup editorial, Prensa Ibérica, que aquest diari, que va conèixer María Victoria Álvarez, l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola (primogènit de l’expresident Jordi Pujol Soley), en una reunió en què també hauria participat, segons la seva versió, «el de Manos Limpias, Miguel Bernad»: el secretari general d’aquesta organització que anys després va ser condemnat a quatre anys de presó en el cas Ausbanc. Precisament, el 30 de gener de 2014 Villarejo va escriure a la seva agenda: «Viki [Victoria Álvarez]. Dinar i pagament mes [fons reservats]. Va preguntar per contacte dades Rosell. Continua molt connectada a Manos Limpias».

L’informant de Villarejo relata que precisament fruit de les seves trobades amb Miguel Bernad i María Victoria Álvarez, Manos Limpias el va acabar incloent com a testimoni en la denúncia que va interposar, el 2014, el pseudosindicat a l’Audiència Nacional contra Jordi Pujol Ferrusola. «No era per l’operació Catalunya, sinó que era una manera d’atacar aquesta línia de flotació, ja que era el fill de l’expresident de la Generalitat», relata Pérez.

Apareixen en la querella

Aquesta redacció ha confirmat que Bernad va incorporar en la seva querella el nom de José Luis Pérez com a testimoni. En l’argumentació, s’assegura que aquest podria aportar informació sobre persones que presumptament haurien sigut utilitzades com administradors de diverses societats de les quals el seu veritable titular seria Pujol Ferrusola, tals com la mercantil Disprofarm i SRL: «Aquesta última és una empresa amb domicili social a Romania i seu a Bucarest», diu la querella, que també explica que el testimoni podria facilitar «dades de persones que suposadament estaven fent de correu entre Espanya i Andorra».

La querella va ser desestimada, per la qual cosa no va acabar inclosa en el cas Pujol que va investigar el jutge Pablo Ruz a l’Audiència Nacional. Manos Limpias també va interposar accions legals contra Sandro Rosell, que van ser arxivades, pel fitxatge del brasiler Neymar Júnior per part del FC Barcelona.

Miguel Bernad ha reconegut a aquest diari haver participat en una reunió amb María Victoria i José Luis Pérez per obtenir dades de les activitats presumptament irregulars de Jordi Pujol Ferrusola. Per contra, ha rebutjat que en l’entrevista hi hagués participat Villarejo, com assegura José Luis Pérez: «Ell em va investigar a mi», ha contestat.

Contactes a l’Audiència Nacional

«Amb María Victoria Álvarez em vaig veure posteriorment en una altra reunió en què també hi va haver Villarejo i Bernad. Però la meva intenció al reunir-me amb Villarejo era fer-ho amb un advocat i periodista que em podia donar un cop de mà i que tenia molt bons contactes per entrar a l’Audiència Nacional», remarca Pérez. De fet, la investigació del cas Tándem ha posat de manifest que Villarejo mantenia bones relacions amb magistrats de l’Audiència Nacional, com va ser el cas de Fernando Andreu, però també amb jutges ordinaris de Madrid i fins i tot amb funcionaris o responsables de seguretat als jutjats de la plaça de Castilla.

Notícies relacionades

«Villarejo no volia investigar res. Jo me n’adono des del primer dia, i tinc gravada María Victoria Álvarez, i després ella m’ho confirma. Perquè se’m presenta com a Javier Hidalgo, i em diu que és advocat i periodista. Però quan surto de l’Hotel Fénix, ho faig amb la idea al cap que aquest individu està vinculat, o bé al CNI o a la Policia. Però per a mi era Javier Hidalgo. De fet, tinc gravada María Victoria Álvarez una conversa en què em diu que [Villarejo] té molt bones relacions al Ministeri de l’Interior, a l’Audiència Nacional, que és on es mou com si fos a casa seva. I no és fins que es publica que Javier Hidalgo és el comissari Villarejo, quan jo lligo caps», prossegueix Pérez.

Periodista i advocat

L’informant de Villarejo reitera que en cap moment va arribar a saber de manera fefaent que la persona amb qui es reunia era comissari de Policia, i que estava immersa en plena operació Catalunya contra l’independentisme. Per no deixar pistes, l’excomandament policial va utilitzar una de les seves identitats falses. El Ministeri de l’Interior va facilitar a Villarejo diversos DNIs. Un amb el nom «José Javier Hidalgo», identitat que hauria utilitzat per reunir-se amb José Luis Pérez i obtenir, entre altres coses, informació sobre l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell.