Galícia

Rueda defensa la continuïtat del Govern: «El que funciona bé no s’ha de tocar»

Nou juraments i dues promeses per iniciar el primer Gabinet

1
Es llegeix en minuts

El president de la Xunta, Alfonso Rueda, ha reivindicat el seu primer Govern, de caràcter continuista, com el «més experimentat» i de «trajectòria contrastada». «El que funciona bé no s’ha de tocar, s’ha de complementar», ha dit. 

En el seu discurs en l’acte de la presa de possessió, celebrada aquest dilluns al Pazo de Raxoi de Santiago, el nou cap de l’Executiu gallec ha instat els seus 11 consellers a «continuar treballant com fins ara», però «si és possible, millorar encara més.

El primer Govern de Rueda s’ha posat a caminar aquest dilluns amb les jures i promeses del càrrec, i després d’això farà la primera reunió del Consell de la Xunta.

Nou dels 11 consellers han jurat el càrrec i els altres dos l’han promès en l’acte de presa de possessió del primer Govern d’Alfonso Rueda, que agafa les regnes de la Xunta després de la marxa d’Alberto Núñez Feijóoa la meitat de la 11a legislatura. 

En concret, han optat per jurar el seu càrrec el vicepresident primer i conseller d’Economia, Indústria i Innovació, Francisco Conde; la consellera de Medi Ambient, Territori i Vivenda, Ángeles Vázquez; la d’Infraestructures i Mobilitzat, Ethel Vázquez; el d’Hisenda i Administració Pública, Miguel Corgos; el de Cultura, Educació, FP i Universitats, Román Rodríguez; la de Promoció d’Ocupació i Igualtat, María Jesús Lorenzana; la de Política Social i Joventuts, Fabiola García; el de Medi Rural, José González; i la de Mar, Rosa Quintana.

Notícies relacionades

Mentrestant, han promès el vicepresident segon i conseller de Presidència, Justícia i Esport, Diego Calvo, que és l’única incorporació a l’Executiu de la Xunta; i el conseller de Sanidat, Julio García Comesaña.

En un solemne acte celebrat al Pazo de Raxoi, tant el nou president, Alfonso Rueda, com els 11 membres del seu Executiu han posat davant les càmeres a la seva primera foto oficial com a Govern i, tot seguit, faran la primera reunió del Consell.