Partit Popular

El PP s’obre a estudiar el límit al gas i diu que la inflació evidencia que les mesures de Sánchez no han funcionat

Alberto Núñez Feijóo assegura que no hi ha una sola previsió econòmica que s’hagi complert i recalca que la política econòmica del Govern «és un fracàs»

El PP s’obre a estudiar el límit al gas i diu que la inflació evidencia que les mesures de Sánchez no han funcionat
3
Es llegeix en minuts

El líder delPP, Alberto Núñez Feijóo,ha assegurat aquest divendres que el seu partit està disposat a estudiar el decret que ha aprovat el Govern centralamb un mecanisme per limitar el preu del gas amb l’objectiu d’abaixar la factura de la llum. Això sí, ha avisat que l’«altíssima» inflació que hi ha a Espanya evidencia que «les mesures anticrisi» que ha impulsat l’Executiu liderat per Pedro Sánchez «no han donat resultat el primer mes».

«Acaben de donar-se les dades de la inflació, un 8,3% a l’abril. És una inflació altíssima, de les més altes de la UE i de les més altes en la històrica econòmica del nostre país», ha declarat Feijóo, que considera que aquesta situació està «perjudicant clarament la recuperació del poder adquisitiu i la competitivitat de l’economia».

En una entrevista a RNE, que ha recollit Europa Press, Feijóo ha ressaltat que Espanya és «en ple pic d’inflació» i no es pot dir que «ha passat», sobretot quan «els hidrocarburs continuen pujant».

Al seu entendre, tenir una inflació del 8,3% en un país com Espanya, que «no està tan afectat per la guerra com Alemanya o Polònia, és francament molt complicat», sobretot si es «compara» amb França o Portugal, els seus països veïns. «És evident que Espanya té un problema d’inflació i que les mesures antiinflació del Govern central no han donat resultat», ha abundat.

¿Recolzarà el PP el límit del gas?

Al ser preguntat si el PP recolzarà el límit al preu del gas que s’ha aprovat aquest divendres al Consell de Ministres, Feijóo ha assegurat que el seu partit ho estudiarà, com fa amb totes les propostes.

«Qualsevol mesura que es planteja al Congrés la valorem, l’estudiem i en cas d’estar-hi d’acord, li donem suport, com va passar aquest dijous al recolzar que continuï el seu tràmit la llei de seguretat nacional», ha remarcat.

Aquest divendres, en un Consell de Ministres extraordinari, el Govern central ha aprovat el mecanisme per limitar el preu del gas per a la generació elèctrica a una mitjana d’uns 50 euros per megawatt/hora (MWh) durant un període de 12 mesos.

Alerta de l’espiral de salaris i la inflació

Quant a si el PP donaria suport a una pujada dels salaris, amb una actualització del 3,5%, Feijóo ha assenyalat que l’«objectiu bàsic és abaixar la inflació». «L’espiral d’assumir salaris conforme a la inflació, i més inflació i més salaris, i més inflació i més salaris, això és propi d’economies més hispanoamericanes que d’economies europees», ha alertat.

Feijóo ha explicat que el seu partit defensa una postura de «millora de la competitivitat de l’economia espanyola» i ha criticat que l’Executiu del PSOE i Unides Podem s’hagi dedicat a «endeutar Espanya» i superar el 5% de dèficit públic.

«Per tant, tenim un Govern que s’ha dedicat a apujar impostos, a apujar el dèficit públic i a apujar el deute públic. Això comporta una falta de competitivitat de la nostra economia. I a més, no ha sigut capaç de controlar la inflació, sabent que pujaria com a conseqüència de la guerra, però no fins als extrems de duplicar gairebé la inflació francesa o portuguesa», ha emfatitzat.

Per tot això, ha insistit que la política econòmica del Govern central «no ha funcionat» i ha afegit que «no hi ha ni un sol quadro macroeconòmic que el Govern hagi enviat a Brussel·les que s’hagi complert». «No hi ha ni una sola previsió econòmica de creixement i inflació en cada pressupost que s’hagi complert. Per tant, la política econòmica del Govern és un fracàs», ha emfatitzat.

Canviar la política econòmica

Notícies relacionades

Feijóo ha destacat que l’Airef ha dit aquesta setmana que són davant una «escalada de deute públic i de miratge de baixada de dèficit» per la «increïble recaptació d’impostos» per la inflació.

«O canviem la política econòmica o acabarem la legislatura amb el nivell de deute més gran i amb impostos més alts que quan va començar, més dèficit públic i sense ser l’únic país de la UE que no recupera el PIB del 2019, previ a la pandèmia», ha acabat.