Entrevista

Feijóo intenta marcar distàncies per un possible pacte amb Vox a Andalusia

  • Diu que deixarà en mans de Moreno decidir si es recolza en la ultradreta per continuar governant

Feijóo intenta marcar distàncies per un possible pacte amb Vox a Andalusia
3
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest divendres que demanarà als votants de Vox que «tornin» al Partit Popular per «fer un centredreta molt potent a Andalusia que superi en vots i escons a tota l’esquerra andalusa». Quan li van preguntar si recolzaria en aquesta autonomia un acord entre el PP i Vox com el que es va tancar a Castella i Lleó, Feijóo va intentar marcar distàncies i va assenyalar que li correspondrà a Juanma Moreno «prendre les decisions» en aquest cas, però que espera que els andalusos els donin «prou majoria per governar».

Pocs dies abans que realitzi la primera visita a Andalusia per participar en el primer pacte de precampanya andalusa –acompanyarà el 18 de maig a Sevilla al president de la Junta-, Feijóo no ha volgut donar massa explicacions sobre què passarà si el PP necessita a Vox per governar. Sí que va afirmar, en una entrevista a RNE, que si Moreno guanya les eleccions ell recolzarà que el candidat sigui el president de la Junta d’Andalusia.

El líder del PP va indicar que li correspondrà a Moreno «prendre decisions» en el cas que necessiti Vox, però va remarcar que «el canvi a Andalusia ha anat bé» després d’«una coalició de Govern amb Ciutadans» i «acords parlamentaris amb Vox».

«Ningú discuteix que avui Andalusia està molt millor que fa tres anys i mig. Per tant, ja veurem si els andalusos ens donen prou majoria per governar», va emfatitzar.

França, «diferent» que Espanya

Després que a França s’hagin evitat els pactes amb el partit de Marine Le Pen, Feijóo va assenyalar que «la política francesa és ben diferent» a l’espanyola perquè allà el partit similar al PP té «uns percentatges de vot mínims» i el Partit Socialista «pràcticament està desapareixent».

Quan li van preguntar pel fet que Moreno es consideri Macron en aquestes eleccions, Feijóo va assegurar que no li sembla «un mal símil» i va remarcar que el PP «confia en el seu candidat». «Començar ara a donar instruccions des de Génova sobre què ha de fer un líder que, probablement guanyi les eleccions a Andalusia, sense conèixer amb quines diferències les guanya i si té o no una majoria prou superior a tota l’esquerra, em sembla que és una intromissió en la manera d’entendre un partit, que és un partit nacional en una Espanya de les autonomies que respecta i aplaudeix», va dir, per afegir que l’objectiu és «mantenir l’Espanya de les autonomies».

Missatge als votants de Vox

Feijóo va defensar que després de les eleccions andaluses el candidat faci la valoració del resultat i porti als andalusos i al partit una «proposta». «El que sí que li dic és que tenim absolut respecte pels votants de Vox i li demanem als votants de Vox que ens donin la seva confiança per fer un centredreta molt potent a Andalusia que superi en vots i en escons a tota l’esquerra andalusa», ha demandat, informa Europa Press.

Notícies relacionades

Tot i que Feijóo va dir que encara no pot demanar el vot perquè no ha començat la campanya electoral, va assenyalar que quan arrenqui sol·licitarà «als votants del PP que en les últimes eleccions andaluses van votar Vox, que tornin al Partit Popular». «Seria forassenyat que demani el vot per a Vox», ha exclamat.

Després de recriminar a la formació de Santiago Abascal que es dediqui a «criticar» el PP, ha assegurat que el PSOE «està encantat que Vox tingui molts vots» perquè així «el que aconsegueix és fracturar el vot del centredreta» i que el Partit Popular «no tingui majoria».