Guerra a Ucraïna

L’exdona de Putin i diversos membres de la seva família, a la llista negra del Regne Unit

Les autoritats britàniques imposen noves sancions contra més d’un miler de persones i centenars d’entitats pròximes al líder rus | Segons Exteriors, aquestes mesures tenen per objectiu la «xarxa tèrbola que sosté el luxós estil de vida de Putin»

L’exdona de Putin i diversos membres de la seva família, a la llista negra del Regne Unit
1
Es llegeix en minuts

Les autoritats del Regne Unit han imposat aquest divendres un nou paquet de sancions contra els familiars del president rus, Vladímir Putin, i persones del seu cercle pròxim en resposta a la guerra d’Ucraïna.

La ministra d’Exteriors britànica, Liz Truss, ha indicat al seu compte de Twitter que aquestes noves mesures tenen per objectiu la «xarxa tèrbola que sosté el luxós estil de vida de Putin» i ha recalcat que Londres està «augmentant la pressió sobre tots aquells que ajuden i instiguen l’agressió de Putin cap a Ucraïna».

Entre els sancionats hi ha la seva exdona Liudmila Otxeretnaia, diversos membres de la seva família i persones pròximes al president rus. Truss ha asseverat que el Regne Unit «continuarà imposant sancions per frenar l’agressió contra Ucraïna».

Així, la llista de sancionats del Regne Unit inclou ara més d’un miler d’individus i centenars d’entitats. En un comunicat, Downing Street ha assenyalat que Putin «depèn dels seus familiars i els seus amics de la infància, a més d’unes elits que s’han beneficiat de la seva permanència en el poder».

Notícies relacionades

Les sancions imposades aquest divendres «aïllen aquests familiars i persones encarregades de finançar les activitats de Putin» i exerceixen una pressió més gran sobre el Govern rus davant la invasió d’Ucraïna.

El Govern britànic va ampliar aquest diumenge les seves sancions contra Rússia i Bielorússia per incloure aranzels a intercanvis comercials per valor de 1.988 milions d’euros (1.700 milions de lliures esterlines), així com la prohibició d’exportar determinats productes britànics, per augmentar la pressió econòmica sobre Moscou per la invasió d’Ucraïna.