Decret d’arxivament fiscal

La fiscalia arxiva també les indagacions per les obres de l’AVE a la Meca

cmontanyes25079224 gra041  jeddah  arabia saud    15 2 2014  varios o151228165703

cmontanyes25079224 gra041 jeddah arabia saud 15 2 2014 varios o151228165703 / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Tono Calleja
Cristina Gallardo

Sense la col·laboració de l’Aràbia Saudita era només qüestió de temps, i no n’hi ha hagut. La Fiscalia Anticorrupció ha procedit a arxivar les diligències d’investigació que mantenia obertes en relació amb els contractes firmats per a la construcció de l’AVE a la Meca per determinar si s’havien pogut cometre delictes de corrupció en les transaccions econòmiques internacionals i de suborn per part de ciutadans espanyols i estrangers fora d’Espanya, segons informen a EL PERIÓDICO fonts fiscals.

Notícies relacionades

El decret d’arxivament, firmat en aquesta ocasió pel fiscal Anticorrupció al capdavant del cas, Luis Pastor, recull explicacions similars a les que van portar a decretar la mateixa mesura per a les indagacions obertes en relació amb el rei emèrit, en les quals no es va poder acreditar que els 65 milions d’euros que va rebre de la monarquia saudita fossin producte d’una altra cosa que un regal, malgrat que els contractes van ser prou alts per poder encobrir el pagament de comissions.

En aquests decrets amb què aclaria el futur judicial de Joan Carles I, al descartar la interposició d’una querella, es qualificaven els contractes firmats de «calculadament ambigus», per la seva elevada quantia.