‘Pelotazo’ de les mascaretes

El jutge demana a l’Ajuntament de Madrid els ‘e-mails’ amb Medina i Luceño

El magistrat vol saber si al 2020, quan es va produir l’operació investigada, hi havia en el consistori un «correu electrònic general destinat a rebre» les ofertes de material sanitari

El jutge demana a l’Ajuntament de Madrid els ‘e-mails’ amb Medina i Luceño
2
Es llegeix en minuts

El jutge del cas mascaretes ha sol·licitat a l’Ajuntament de Madrid que aporti els correus electrònics que li van enviar els empresaris Luis Medina i Alberto Luceñoper a l’operació de compravenda de material sanitari a l’inici de la pandèmia que s’investiga com una suposada estafa.

El magistrat Adolfo Carretero vol saber si al 2020, quan es va produir l’operació investigada, hi havia en el consistori un «correu electrònic general destinat a rebre» les ofertes de material sanitari i, en aquest cas, sol·licita la «direcció concreta» i la «manera en què es va publicitar».

Per això li ha donat a l’ajuntament un termini de cinc dies perquè aporti aquesta informació i entregui així mateix els correus que van enviar a l’esmentada direcció els empresaris investigats i els arxius que s’hi van adjuntar.

Ho fa en una interlocutòria, a què ha tingut accés Efe, en què el titular del Jutjat d’Instrucció 47 de Madrid acorda les diligències sol·licitades per la Fiscalia Anticorrupció i per l’acusació popular que exerceix Podem.

Aquesta mateixa setmana, una testimoni, la presidenta de la universitat americana CIS, María Díaz de la Cebosa, va explicar al jutge que Luis Medina li havia demanat un contacte de l’ajuntament per parlar amb la persona que gestionava els contractes d’emergència i que, després de valorar-ho, va consultar a Carlos Martínez-Almeida, cosí de l’alcalde de Madrid, si podia donar el seu contacte a un empresari que oferia material, però sense especificar que qui ho demanava era Medina.

El cosí de l’alcalde va acceptar i li va dir que li donaria a aquest empresari l’adreça de correu genèrica per a aquests casos.

A més d’indagar en si va existir o no aquesta adreça, el jutge també es dirigeix a la unitat especialitzada de la Policia en criminalitat informàtica perquè obtinguin «els missatges i la documentació original» enviada pels dos imputats als directors de dues sucursals bancàries en què van ingressar els 6,6 milions d’euros que suposadament es van embutxacar en comissions dels tres contractes amb el consistori que s’investiguen.

Notícies relacionades

El jutge també vol que la Policia informi sobre l’extracció de metadades dels referits documents, i sobre l’autoria i data de creació.

Podem va sol·licitar aquesta diligència amb l’objectiu de saber quan es van enviar o es van modificar aquests correus i aclarir «si els contractes dels comissionistes amb l’empresa de Malàisia han sigut creats ad hoc quan els bancs els han requerit», segons va detallar la portaveu Alejandra Jacinto.

Temes:

Corrupció