Espionatge a l’independentisme

Pere Aragonès: «El cessament de la directora del CNI ni matisa ni resol la crisi»

El president assevera al Parlament que la depuració de responsabilitats no finalitza en Paz Esteban

Pere Aragonès: «El cessament de la directora del CNI ni matisa ni resol la crisi»

ACN

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per si quedaven dubtes, després de la primera reacció tant del Govern, com d’ERC, així es va donar a conèixer el cessament de Paz Esteban com a directora del CNI, el president Pere Aragonès ha aportat aquest dimecres la seva personal valoració al Parlament. «El cessament ni matisa ni resol la crisi», ha dit succintament. I ha afegit: «S’equivoca qui cregui que amb aquesta destitució s’acaba la depuració de responsabilitats».

El republicà ha tornat a detallar les tres potes sobre les quals s’ha de sustentar, segons la seva opinió, qualsevol resolució del ‘CatalanGate’. Explicacions, dimissions i garanties que no torni a passar. I ha tornat a remarcar la importància que es comparteixi informació i que el Govern «sigui transparent».

És en virtut d’aquesta informació, que encara es desconeix, de la qual emanaran les posteriors exigències de responsabilitat política. ERC torna, per tant, a l’inici de la crisi i assevera que fins que no tingui tota la informació no arremetrà contra un càrrec en concret.

Notícies relacionades

Les paraules de la ministra de Defensa, Margarita Robles, al Congrés, a finals d’abril, en què va justificar l’espionatge a l’independentisme va provocar que els republicans se saltessin algun pas i, de manera immediata, demanessin el seu cap.

De fet, el cap de Robles continua sent la peça a cobrar-se per part d’ERC, però, alhora, els republicans no volen ser ostatges de les seves paraules quan, per exemple, la divulgació de la informació reservada, si és que es dona, aporti algun altre nom com a responsable de la barrabassada. Els republicans, de fet, no descarten absolutament res.