Eleccions andaluses

Teresa Rodríguez creu que la fragmentació de l’esquerra donarà més opcions de vot a l’electorat davant la dreta

La candidata de l’«andalusisme d’esquerres» confia que l’embolic jurídic de la confluència d’IU i Podem es resolgui al més aviat possible

Teresa Rodríguez creu que la fragmentació de l’esquerra donarà més opcions de vot a l’electorat davant la dreta
2
Es llegeix en minuts

La candidata d’Endavant Andalusia a les pròximes eleccions, Teresa Rodríguez, ha visitat aquest dilluns la festa delsPatis de Còrdova, on ha lamentat l’ocorregut amb la confluència de les esquerres, que després d’un acord polític ha deixat Podem fora de les sigles Per Andalusia per presentar-se fora de termini, segons la junta electoral. Des de fora, ha considerat que és «mala sort» i un problema «que tant de bo resolguin al més aviat possible perquè es puguin presentar a les eleccions com s’hagi decidit políticament». La candidata d’Endavant Andalusia confia que, si hi ha un acord polític, s’aclareixi jurídicament, si bé ha deixat clar que això «no té res a veure amb nosaltres, que ens hem presentat pel nostre propi camí».

Rodríguez ha recordat els problemes que la seva formació va tenir al seu dia amb Podem i IU, al ser expulsats del grup parlamentari, contra els serveis jurídics de la Cambra, una cosa que per ella ara és «aigua passada de fa any i mig». Així, ha insistit que «ara som en la construcció d’una força andalusista d’esquerres que tingui relacions de fraternitat i sororitat amb la resta de les forces d’esquerres». Com ha fet en ocasions anteriors, ha llançat un missatge perquè «les esquerres no ens agredim i ens cuidem perquè hem de donar oportunitats de vot a l’electorat d’esquerres i que se senti animat a aixecar-se i anar a votar el 19 de juny per qualsevol de les opcions que s’ofereixen».

Segons la seva opinió, la fragmentació de l’esquerra no té per què redundar en una millora dels resultats de la dreta, sinó que pot servir per donar més opcions a l’electorat a l’hora de votar, ja que el 2018 el problema va ser l’abstencionisme. «Nosaltres vam anar junts en les últimes eleccions i no vam aconseguir parar les dretes», ha recordat, «el que va passar és que molts votants d’esquerres i sobretot del PSOE es van quedar a casa i no van anar a votar». Per ella, hi ha una cosa més qualitativa que quantitativa que té a veure amb el fet d’aportar una oferta més àmplia que, a partir del respecte entre les diferents forces d’esquerres, ofereixin una alternativa al Govern de Moreno Bonilla i les dretes. «Una de les dades més greus de les quals hem tingut constància és l’augment de llocs de la privatització de la sanitat privada i s’ha de defensar aquesta joia d’Andalusia», ha explicat, «i per a això hem de tenir veu pròpia com a andalusos com tenen altres comunitats autònomes».

Notícies relacionades

Segons Teresa Rodríguez, «hi ha molta confusió en l’electorat sobre qui es presenta per cada candidatura», i per això espera que la campanya serveixi per clarificar això i per «explicar la importància d’un partit andalusista que sigui present a totes les institucions com n’hi ha en representació d’altres comunitats».

Respecte al calendari electoral, ha avançat que aquest diumenge tenen prevista la presentació dels números 1 de totes les províncies, amb set dones de vuit com a candidates sense planificar. En la seva visita a Còrdova, Teresa Rodríguez ha estat acompanyada per Marta Sánchez, la jove candidata per Còrdova, i per Rafael del Castillo, que també figurarà a les llistes per la província.