Vincles amb Rússia

El PSC, sobre la reunió entre Puigdemont i un emissari de Putin: «Si es confirma, és molt greu»

  • Els socialistes demanen prudència abans de prendre una posició sobre la trobada un dia abans de la DUI

El PSC, sobre la reunió entre Puigdemont i un emissari de Putin: «Si es confirma, és molt greu»

ACN VÍDEO\SÍLVIA JARDÍ

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC no vol pronunciar-se de moment per «prudència» sobre la reunió entre l’expresident Carles Puigdemont i un emissari del president rus, Vladímir Putin, un dia abans de la declaració d’independència (DUI) del 2017. Però si aquesta trobada va tenir lloc, com ha avançat EL PERIÓDICO, els socialistes catalans ho veurien «molt greu».

«No tenim més informació que la que s’ha publicat en els mitjans, però si es confirmés seria molt greu», ha dit la viceprimera secretària d’Organització del PSC, Lluïsa Moret.

En tot cas, la dirigent socialista no ha volgut anar més enllà en l’anàlisi de la trobada entre Puigdemont i l’exdiplomàtic i empresari rus Nikolai Sadovnikov, que es va produir el 26 d’octubre del 2017 a la Casa dels Canonges, un edifici annex al Palau de la Generalitat.

Notícies relacionades

Moret ha rebutjat opinar sobre si el Parlament hauria d’investigar els eventuals llaços entre l’entorn de Puigdemont i el govern rus de Vladímir Putin, i tampoc ha volgut posicionar-se sobre si el president del Govern, Pedro Sánchez, ha de demanar explicacions a la Generalitat.

«No ens volem avançar, volem tenir més elements per prendre una posició. El que estem fent nosaltres és intentar conèixer millor la situació i tenir més elements de judici. Però si es confirma, és un fet greu», ha insistit Moret.