Canvi en les files populars

Feijóo fa el salt al Senat per poder enfrontar-se a Sánchez

  • Juan Serrano renuncia aquest dilluns al seu escó a la Cambra alta per fer lloc al nou líder del PP 

Feijóo fa el salt al Senat per poder enfrontar-se a Sánchez
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de ser elegit nou líder del PP en substitució de Pablo Casado i presentar la seva dimissió com a president de Galícia, a Alberto Núñez Feijóo li quedava per fer un pas important: buscar-se un lloc a Madrid des del qual fer oposició a Pedro Sánchez, confrontant directament amb el president del Govern. Ho farà en els pròxims dies a través de la seva designació autonòmica com a senador, com s’ha apuntat en els últims dies

Fonts del PP han informat aquest diumenge que Juan Serrano, fins ara amb escó a la Cambra alta, renunciarà dilluns al seu lloc. Després, els populars gallecs proposaran Feijóo per ocupar aquesta vacant. «D’aquesta manera, en els pròxims dies es formalitzarà la sortida de Feijóo de la Xunta de Galícia [on continuava sent president en funcions i serà substituït per Alfonso Rueda], es finalitzarà el procés del seu relleu en el PP gallec i s’activarà la seva arribada al Senat», explica el PP.

Almenys una vegada al mes

Notícies relacionades

El pas li permetrà a Feijóo fer preguntes a Sánchez i enfrontar-s’hi. El cap de l’Executiu sol acudir a la Cambra alta almenys una vegada al mes per sotmetre’s a les sessions de control. A partir d’ara, amb el Govern en un moment molt delicat a causa de l’espionatge telefònic a dirigents independentistes a través del programa Pegasus, el PP el pressionarà perquè hi acudeixi amb més freqüència, acusant-lo, si no ho fa, de témer el nou líder popular. 

«En el marc d’aquesta renovació, també està previst que demà renunciï com a senadora per designació autonòmica Elena Muñoz, i la persona proposada per substituir-la en les seves funcions serà Miguel Tellado», conclouen des del PP. Tellado és un dels dirigents més pròxims a Feijóo.