Galícia

Alfonso Rueda, proclamat únic candidat a la presidència del PP gallec

El partit celebrarà el seu congrés extraordinari regional els pròxims dies 21 i 22 de maig

Alfonso Rueda, proclamat únic candidat a la presidència del PP gallec
1
Es llegeix en minuts

L’actual número dos de la Xunta de Galícia i líder del PP de Pontevedra, Alfonso Rueda, ha sigut proclamat com a únic candidat a la Presidència del Partit Popular de Galícia, que celebrarà el seu congrés extraordinari el 21 i 22 de maig per elegir el successor d’Alberto Núñez Feijóo. L’actual líder del PP espanyol ha dimitit aquest matí com a president del Govern regional.

La tarda d’aquest divendres, la presidenta de la Comissió Organitzadora del 18è Congrés dels populars gallecs, Elena Candia, ha confirmat davant els mitjans de comunicació que la de Rueda és l’única candidatura presentada al procés intern, motiu pel qual no se celebraran votacions per entendre-les «innecessàries».

La comissió organitzadora ha validat els 7.803 avals d’afiliats entregats dijous passat pel ‘baró’ de Pontevedra, que va batre rècord de suports a la seva candidatura per succeir Feijóo després del pas d’aquest a la política estatal per encapçalar el Partit Popular.

Una vegada comprovats que els avals «compleixen tots els requisits», el també successor de Feijóo al capdavant de la Xunta ha sigut ratificat com a únic candidat per assumir la Presidència del PP, que assumirà en el congrés que se celebrarà a Pontevedra el penúltim cap de setmana del mes de maig.

A més de la proclamació de Rueda, la comissió organitzadora també ha acordat que no se celebraran votacions a l’entendre que són «innecessàries» per haver-hi una única candidatura «que està prou avalada».

Notícies relacionades

Aquesta decisió, segons ha justificat Elena Candia, s’adopta també per haver-hi «molts congressos» locals en marxa i perquè el comitè interpreta que «no es limita la participació» dels afiliats en el procés per a l’elecció del nou líder del partit.

Així les coses, la també diputada i presidenta provincial de Lugo ha remarcat que la comissió organitzadora continua amb la seva feina «amb les premisses de normalitat, unitat i estabilitat» perquè la cita de Pontevedra «sigui un èxit de tots, sobretot de la militància».