Nou concurs abans de l’octubre

La CCMA relleva els directors i caps d’informatius de TV3 i Catalunya Ràdio

Entre els requisits, es demanen més de cinc anys d’experiència directiva o de gestió en mitjans, empreses del sector audiovisual o indústries creatives

La CCMA relleva els directors i caps d’informatius de TV3 i Catalunya Ràdio

ACN / MARTA SIERRA

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha cessat aquest dimecres els actuals directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament, tal com estava previst, després de convocar el procés públic per substituir-los. També ha cessat els caps d’informatius de TVC, David Bassa, i Catalunya Ràdio, Francesc Cano, a qui se’ls ha assignat noves funcions.

El Consell de Govern de la CCMA ha publicat les bases per a la convocatòria del procediment públic de selecció de candidats al càrrec de director de TV3 i Catalunya Ràdio, ha informat l’ens en un comunicat.

Aquestes bases regulen que, per primera vegada, la designació de les persones al capdavant de la direcció de la ràdio i la televisió públiques catalanes sigui fruit d’un procés de selecció públic i obert, com preveu la llei de la CCMA en l’última modificació del 2019.

La convocatòria s’obre amb la publicació de les bases i el termini de presentació de candidatures estarà obert fins al 13 de juny a les 14.00 hores, i el procediment haurà de quedar resolt abans del 30 de setembre.

Certificat el cessament de Sanchis i Gordillo, la CCMA ha expressat «agraïment per la seva tasca i per l’impuls donat en la seva etapa de direcció».

«Amb la voluntat d’avançar en la transformació de la Corporació per adaptar-la al canvi de paradigma digital, la nova direcció dels mitjans haurà d’assumir l’objectiu global de reforçar les missions de servei públic a partir d’un projecte de gestió que inclogui els reptes i necessitats actuals i de futur, com ara productors de continguts de qualitat i difusors multiplataforma d’aquests continguts», ha indicat l’ens.

Requisits

En les bases del procediment es publiquen els requisits i el perfil que se sol·licita a les candidatures, dels quals destaquen els mèrits professionals i l’experiència directiva o de gestió en mitjans de comunicació, empreses del sector audiovisual o indústries creatives.

Notícies relacionades

També s’exigeix un projecte com a proposta de model estratègic i d’objectius per a l’organització, gestió i actuació del mitjà, d’innovació i de transformació digital. Així mateix, es demanen més de cinc anys d’experiència directiva o de gestió en mitjans, empreses del sector audiovisual o indústries creatives.

Per a la valoració de les propostes presentades, el Consell de Govern de la CCMA es dotarà d’una Comissió de Valoració formada per sis persones independents de reconegut prestigi en el sector audiovisual, escollides per unanimitat del Consell, i que, com a mesura de protecció de la seva independència i confidencialitat, no es donaran a conèixer públicament fins a la resolució del procediment de selecció.