Transparència a la Corona

El rei Felip VI fa públic un patrimoni de 2,5 milions d’euros

El monarca no disposa ni de propietats immobiliàries ni fons a l’estranger: el gruix el té en dipòsits i fons i 300.000, en objectes d’art i joies

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Felip VI ha decidit donar a conèixer el seu patrimoni per donar resposta a la «demanda de regeneració pública» dels espanyols. La Casa del Rei ha informat aquesta tarda que el monarca té en aquests moments 2.573.392 milions d’euros, dividits en 2.267.942,80 milions en dipòsits en comptes corrents o d’estalvi, i 305.450 en objectes d’art, antiguitats i joies de caràcter personal. 

Notícies relacionades

Segons fonts de la Casa, el patrimoni està «principalment constituït» per les retribucions que ha percebut dels pressupostos de la Zarzuela al llarg dels últims 25 anys. Primer, com a Príncep d’Astúries, des de 1998, quan el seu pare, Joan Carles I, li va començar a donar una assignació, i després, a partir del 2014, com a cap d’Estat. Aquestes retribucions han ascendit a una quantitat bruta de 4.275.796,94 euros, dels quals cal deduir les retencions fiscals practicades i els impostos satisfets durant els cinc lustres. El Rei no té propietats immobiliàries ni tampoc fons a l’estranger, han concretat fonts de la Zarzuela.

MÉS INFORMACIÓ BEN AVIAT