Eleccions a Andalusia

Juanma Moreno i les seves respostes polèmiques

El president andalús ha fet doblet en les xarxes per les reaccions sobre la seva picada d’ullet a Mañueco i el misteri de la data electoral

Juanma Moreno i les seves respostes polèmiques
2
Es llegeix en minuts

El maridatge habitual entre les xarxes socials i la picabaralla política ha trobat un escenari ben prolífic a la caldejada Andalusia, on per tot arreu es pregunta quan posaran les urnes als col·legis. Sota les coordenades d’aquest panorama, han irromput polèmiques en les quals va fer doblet el president del Govern andalús, Juanma Moreno, arran de les seves respostes a les preguntes dels periodistes sobre el nou Govern de Castella i Lleó o sobre la data de les pròximes eleccions andaluses.

Sense anar més lluny, el PSOE ha fet especialment sang de les declaracions de Moreno en les quals va admetre que li agradava el Govern d’Alfonso Fernández Mañueco a la seva arribada a la seu del madrileny carrer de Génova, per a la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP. En la seva mateixa línia, el portaveu de la Junta i coordinador general del PP, Elías Bendodo, va reflectir a Twitter que «Castella i Lleó continuarà pel camí del creixement amb un líder sòlid al servei dels seus ciutadans». 

Com a contrapunt, el secretari general dels socialistes andalusos, Juan Espadas, va apuntar que «quan Moreno Bonilla afirma que li agrada el Govern de Castella i Lleó, deixa clar que li agrada que la cultura estigui en mans dels qui la menyspreen o que s’ignori la violència masclista». «Deixa clar que cada dia se sent més còmode amb la ultradreta», va emfatitzar.

La líder de Més País a Andalusia, Esperanza Gómez, va remarcar que «a Moreno Bonilla li agrada el nou Govern de coalició de Castella i Lleó, coalitzat amb la ultradreta, sense paritat, negacionista de la violència masclista». «Ens mereixem un futur millor, està a les nostres mans assolir-lo, Andalusia es mereix més», va afegir.

Sobre la data de les eleccions, el secretari d’Organització de Ciutadans Màlaga, José María Real, va glossar la indignació dels liberals i va qüestionar el seu soci de Govern: «Per ser twitterament correcte, només diré que estic fins al capdamunt d’això. Cansat del soroll mediàtic i el desfullament de margarides en què sembla que ara està còmode Juanma Moreno».

Notícies relacionades

Un altre ‘subaltern’ també es va pronunciar en el PSOE. Va ser el vice secretari general de l’agrupació Màlaga Centre, l’economista Juan Alcover, que acaben de premiar en la renovació de les llistes malaguenyes al Parlament andalús avançada per ‘La Opinión de Málaga’: «El temps passa i Moreno Bonilla continua infantilment fent-se l’interessant i prenent el pèl als andalusos. ¿A què espera per anunciar les eleccions? ¡Si el dia el tria vostè! ¡Faci-ho ja! El que diu Dani Pérez és absolutament indiscutible. La frivolitat del president de la Junta és tant lamentable com impossible d’entendre. Reflexiona portant un tron, després diu que les eleccions no seran diumenge i juga amb la data electoral. Vergonyós».

A l’estirada d’orella a Moreno s’hi van sumar les forces a l’esquerra del PSOE. El coordinador regional d’Esquerra Unida, Toni Valero, va afirmar que «Juanma Moreno respon amb altivesa a preguntes sobre la data electoral a Andalusia i obre el ventall que no siguin en diumenge». I la dirigent de Podem Andalusia, Martina Velarde, va introduir una altra variable: «Que diu Moreno Bonilla que no vol parlar més d’eleccions perquè es vol dedicar a les coses que els importen als andalusos. Diu això després d’haver estat dos anys parlant d’avançar les eleccions per no parlar dels 8.000 sanitaris acomiadats. No hi ha més frivolitat».