Partit Popular

Moreno, a punt de convocar eleccions a Andalusia: «M’agrada el Govern de Mañueco»

Comunicarà la data de les eleccions «en els pròxims dies» i compta amb tenir constituït un nou govern «a finals d’agost, primers de setembre»

Moreno, a punt de convocar eleccions a Andalusia: «M’agrada el Govern de Mañueco»
1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno Bonilla, va defensar la coalició del seu partit i Vox a Castella i Lleó just un dia després de la presa de possessió d’Alfonso Fernández Mañueco a la qual no va assistir ell ni tampoc Alberto Núñez Feijóo. A la seva arribada a la seu nacional de Génova, on el president celebra avui un comitè executiu nacional, el líder andalús va afirmar: «m’agrada el Govern de Mañueco». Just a continuació va insistir que el seu objectiu és «aconseguir una majoria suficient» per, sense esmentar-ho, no haver d’incloure Vox en el seu pròxim executiu autonòmic.

Sense concretar avenços sobre la data que elegirà per a les seves eleccions (i després d’obrir la porta que no siguin diumenge), Moreno sí que va assegurar que prendrà la decisió «en els pròxims dies» perquè, va dir, «no puc parlar ja de res més», reconeixent que totes les mirades estan posades en aquest avenç. En el partit fa dies que compten que els comicis seran al juny, i el president de la Junta no deixa lloc a dubtes: «Per tenir un nou Pressupost necessito tenir constituït un nou govern a finals d’agost, primers de setembre», va dir a la seva arribada a Génova, per poder tenir llest un nou projecte de comptes públics el mes de novembre.