Govern

Meritxell Batet: «És el moment d’Europa, cal potenciar polítiques comunes»

La presidenta del Congrés assegura sentir una «sensació corprenedora» i d’«impotència» per la situació que estan vivint els ucraïnesos

Meritxell Batet: «És el moment d’Europa, cal potenciar polítiques comunes»
1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha opinat aquest dijous que «és el moment d’Europa i de la UE», per la qual cosa ha defensat la necessitat d’aprofitar la situació a Ucraïna per potenciar polítiques comunes com les de defensa, exterior o energètica, que no han acabat d’arrencar.

Així ho ha assegurat en una entrevista a RNE, recollida per Efe, un dia després de la seva visita a centres d’ajuda a refugiats a la frontera de Polònia i Ucraïna, de la qual ha tornat amb una «sensació corprenedora» i d’«impotència» per la situació que estan vivint els ucraïnesos, ha admès.

«L’ordre mundial, tal com el coneixem o encara ho el concebem, fa temps que canvia [...], per això crec que pot ser el moment d’Europa i de la UE», ha remarcat, abans d’assenyalar que s’hauria «d’aprofitar per potenciar» aquestes polítiques comunes. «Seria bo per a la democràcia al món», ha apuntat.

Sobre la seva visita a centres de refugiats, ha dit que torna amb la sensació d’estar assistint a una situació d’«enorme injustícia» després de veure tanta gent amb unes vides estructurades que tenien un futur al davant i que, de sobte, es veuen en un centre d’acollida».

Notícies relacionades

Sobre això, ha comentat que els ucraïnesos «senten una gran incertesa i molta por sobretot pels nens» i que el que volen és «tornar desesperadament al seu país», per això la majoria no es vol moure de la frontera, ha afegit.

Respecte a la visita de Pedro Sánchez a Kíiv, ha dit que és una manera «de donar un suport clar» al president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, perquè per a ells en aquests moments el més important és «no sentir-se sols», i «saber que tota la UE està unida rere la seva causa» i «la seva lluita».