Catalangate

Robles reivindica que el CNI «sempre actua respectant la llei»

La ministra de Defensa rebutja que es facin acusacions «sense proves» aprofitant que totes les seves actuacions són secretes i «no es pot defensar»

Robles reivindica que el CNI «sempre actua respectant la llei»
1
Es llegeix en minuts

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha reivindicat aquest dimecres la tasca del Centre de Nacional d’Intel·ligència (CNI) davant el suposat cas d’espionatge a líders independentistes i ha garantit que totes les seves actuacions estan sempre subjectes a la legalitat vigent, alhora que ha rebutjat que es facin acusacions «sense proves» aprofitant que totes les seves actuacions són secretes i «no es pot defensar».

En declaracions al Canal 24h, recollides per Europa Press, Robles ha evitat donar detalls sobre les actuacions del CNI i tampoc ha aclarit si compta amb el programa Pegasus, al·legant que tot el relacionat amb el centre d’intel·ligència està subjecte a secret per llei.

Notícies relacionades

No obstant, ha garantit que tant el Govern com el CNI «sempre actuen d’acord amb la legalitat vigent». «És molt fàcil imputar al CNI determinades actuacions perquè se sap que el CNI no es pot defensar», ha lamentat assegurant que l’Executiu oferirà tota la seva col·laboració a la justícia si és requerit.

Però a més, ha recordat que el CNI també està subjecte al control parlamentari a través de la denominada Comissió de Despeses Reservades, que encara no s’ha constituït aquesta legislatura. Per això, ha animat el Congrés a iniciar el funcionament d’aquesta comissió i que en aquesta pugui comparèixer la directora del CNI, Paz Esteban, per retre allà comptes «sense cap tipus de condicions ni reserves».