Cas mascaretes

El jutge imputa a Luis Medina un delicte d’alçament de béns

Medina s’exposava a aquest delicte en el cas que es demostrés que ha buidat els seus comptes i que ha fet desaparèixer el botí del ‘pelotazo’

El jutge imputa a Luis Medina un delicte d’alçament de béns
1
Es llegeix en minuts

El Jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid ha estès la imputació a l’empresari Luis Medina al delicte d’alçament de béns i li ha imposat una fiança civil per abonar en el termini de tres dies, segons una interlocutòria a la qual ha tingut accés ‘El Mundo’. Fins ara estava imputat per estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals.

Medina s’exposava a aquest delicte en el cas que es demostrés que ha buidat els seus comptes i que ha fet desaparèixer el botí del ‘pelotazo’ pel qual va cobrar un milió de dòlars en comissions a compte de contractes de material covid amb l’Ajuntament de Madrid. Al compte del Deutsche Bank en el qual es va ingressar la comissió s’han trobat únicament 247,26 euros i tampoc hi ha rastre dels dos bons per un import total de 400.000 euros que hauria adquirit amb la comissió aconseguida en l’operació.

Notícies relacionades

Medina va obtenir com a comissió en l’obtenció d’aquests contractes (mitjançant una carta que l’acreditava com a agent exclusiu de la companyia fabricant per al subministrament i obtenció de productes sanitaris) un total d’un milió de dòlars (916.000 euros) procedents de Malàisia i els va transferir a un compte personal que ja ha sigut buidat, segons ha comprovat l’instructor del cas. Amb aquests diners, segons detalla la querella, va adquirir bons bancaris i un iot model Eagle 44 anomenat ‘Feria’, que va registrar a nom d’una societat gibraltarenya i la titularitat de la qual comparteix amb el seu germà.

((Hi haurà ampliació))