Investigació judicial

Dimiteix Cristian Alcázar, el tinent d’alcalde de l’Hospitalet investigat per corrupció

  • La fiscalia demana 4 anys i 6 mesos de presó per al número dos de Marín per les irregularitats en el Consell Esportiu de l’Hospitalet

Dimiteix Cristian Alcázar, el tinent d’alcalde de l’Hospitalet investigat per corrupció
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les presumptes irregularitats en el Consell Esportiu de l’Hospitalet han causat una víctima política de pes. Cristian Alcázar, el tinent d’alcalde de la localitat investigat per estafa i malversació de fons, ha anunciat aquest dimecres que dimiteix del seu càrrec com a regidor i com a primer secretari del PSC de la localitat esmentada, poques setmanes després que la fiscalia hagi sol·licitat quatre anys i sis mesos de presó per l’acomiadament presumptament simulat d’un directiu de l’entitat. Aquesta és una peça separada de la causa que investiga la suposada desviació de fons del Consell Esportiu i per la qual estan imputats alts càrrecs del consistori, entre els quals l’alcaldessa, Núria Marín.

La Policia Nacional situa Alcázar com un dels responsables de la trama que envolta aquesta entitat sense ànim de lucre dedicada a la promoció de l’esport. En els informes aportats a la causa, els investigadors destaquen la «passivitat, permissivitat o deixadesa» del número dos de Marín davant la falta de control de les subvencions públiques per valor d’uns 200.000 euros anuals, així com una presumpta ocultació d’ingressos, un desgavell comptable i un possible «enriquiment il·lícit», entre altres irregularitats.

Notícies relacionades

Les indagacions han anat revelant com, presumptament, es va comptabilitzar un pressupost inferior a la despesa real de l’entitat, no es van justificar algunes subvencions, es va autoritzar carregar despeses impròpies i es va permetre actuar amb ànim de lucre a un organisme finançat al 100% per l’erari. Els agents no impliquen en aquesta part de la investigació Marín, que segueix imputada per, suposadament, fer cas omís a les advertències sobre les anomalies. Una cosa que ella va negar davant el jutge.

Així mateix, en la peça separada esmentada, la fiscalia reclama quatre anys i mig de presó per a Alcázar i per a l’exregidor del PSC Cristian Plaza per un delicte d’estafa i un altre contra la Seguretat Social per l’acomiadament presumptament simulat d’aquest últim quan exercia com a directiu del Consell Esportiu i pel que va cobrar 47.147 euros.

Temes:

Corrupció