Govern

Morant: «Vox és negacionista de la ciència, del progrés i de la innovació»

Morant: «Vox és negacionista de la ciència, del progrés i de la innovació»
1
Es llegeix en minuts

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha vaticinat aquest dimecres que les relacions del seu departament amb la Junta de Castella i Lleó seran «difícils» perquè Vox «és negacionista de tot: de la ciència, del progrés i de la innovació».

Morant s’ha expressat així, a preguntes dels periodistes sobre l’entrada de Vox a la Junta, després d’una trobada a Santander amb el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla.

«Ara hem d’obrir noves relacions amb la Junta de Castella i Lleó, però no pronostico que siguin fàcils. Vox és negacionista de tot, entre altres coses nega la ciència, el progrés i la innovació», ha lamentat.

També ha criticat que Vox vagi «en contra de l’Agenda 2030», però ha avançat que el Govern d’Espanya actuarà «per garantir el progrés i per ajudar les empreses i ciutadans de Castillo i Lleó perquè aquest retrocés no els afecti».

La ministra ha criticat la intervenció del futur vicepresident de la Junta, Juan García-Gallardo (Vox), durant la sessió d’investidura del popular Alfonso Fernández Mañueco, en què «va atacar l’Estat d’autonomies, el concepte d’Europa, els drets adquirits per la societat com la Llei de Violència Integral contra les Dones i, en definitiva, la democràcia».

Notícies relacionades

Segons el seu parer, és «una veritable anomalia que el PP hagi consentit i propiciat que torni l’extrema dreta a un Govern a Espanya, que no tenia cabuda abans de la implantació del sistema democràtic».

«Trenca la tendència de tot Europa. Estem veient l’evolució dels resultats de les eleccions de França, on Marine Le Pen ha sortit candidata a la primera volta. Veiem com l’homòleg del PP a França demana el vot per a Emmanuel Macron», ha apuntat.