Baròmetre d’abril

¿Quins són els quatre ministres que aproven els espanyols, segons el CIS?

  • Els ministres d’Unides Podem són els més mal puntuats

  • Enquesta CIS: el PP creix 3,4 punts amb l’arribada de Feijóo i queda a 3 punts del PSOE

¿Quins són els quatre ministres que aproven els espanyols, segons el CIS?

EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Estem acostumats a puntuar els líders polítics. Que si Pedro Sánchez no assoleix l’aprovat, que si Inés Arrimadas resisteix per sobre de Santiago Abascal o que si Yolanda Díaz i Alberto Núñez Feijóo són els únics que superen el cinc. Però, ¿què passa amb els ministres del Govern? L’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha preguntat als espanyols per tots els membres de l’Executiu de coalició i tan sols quatre d’ells aconsegueixen l’aprovat. Totes dones.

Notícies relacionades

Margarita Robles, la responsable de la cartera de Defensa, és qui ha obtingut la millor nota, un 5,75. Molt de prop la segueixen la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ha aconseguit un 5,6. Una mica per darrere hi ha la vicepresidenta primera al comandament d’Economia, Nadia Calviño, amb un 5,48; i tanca la tanda d’aprovats la responsable de Sanitat, Carolina Darias, que ha tret un 5,07.

La resta de ministres han suspès, encara que la gran majoria han aconseguit treure més d’un 4,5. Pràcticament, un aprovat condicional. Els únics que estan per sota són tres dels dirigents d’Unides Podem. Alberto Garzón, ministre d’Economia, s’ha quedat amb un 4,25; mentre que Irene Montero, responsable d’Igualtat, i Ione Belarra, ministra de Drets Socials, han obtingut un 3,9 i un 3,85, respectivament. Per contra, el ministre d’Universitats, Joan Subirats, que prové d’En Comú Podem, ha assolit un 4,73.