Ajuntament de Madrid

Almeida assegura que es recuperarà «fins a l’últim cèntim» en el cas de les mascaretes

L’alcalde madrileny es pronuncia així després de la impossibilitat del jutge d’embargar a Luis Medina, principal investigat, per no comptar amb saldo en els seus comptes

2
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Madrid,José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat que si s’acredita que hi ha hagut estafa a l’Ajuntament de la capital en el marc de la investigació per la compra de mascaretes per a la ciutat «ens serà igual quin sigui el saldo del compte de Luis Medina, perquè posarem tots els mitjans per recuperar fins a l’últim cèntim que s’hagi pogut estafar, no a l’Ajuntament, sinó al conjunt dels madrilenys».

Així s’ha pronunciat Almeida en declaracions als periodistes a Màlaga, on ha visitat la casa germandat de la Confraria de la Paloma, al ser qüestionat per la informació que el jutge Adolfo Carretero no ha pogut per ara procedir a l’embargament dels comptes bancaris de Luis Medina en el marc de l’esmentada investigació, al no comptar amb més de 250 euros.

«Vull enviar un missatge clar als madrilenys, si s’acredita que hi ha hagut una estafa a l’Ajuntament de Madrid, em serà igual quin és el saldo, perquè recuperarem fins a l’últim cèntim», ha insistit el regidor.

Així, després de reiterar que posaran «tots els mitjans per recuperar fins a l’últim cèntim que s’hagi pogut estafar», Almeida ha recordat que això «ja ho vam demostrar en l’execució del contracte perquè els guants no eren de la qualitat que s’havia contractat i els vam reclamar quatre milions d’euros que van haver de tornar en dos o tres dies».

«Els madrilenys poden tenir la confiança que si s’acredita que hi ha hagut una estafa a l’Ajuntament, a nosaltres ens serà igual quin sigui el saldo del compte de Luis Medina, perquè recuperarem fins a l’últim cèntim», ha insistit, apuntant que «aquest és el compromís que hem demostrat des del primer moment i el que puc garantir als madrilenys».

Notícies relacionades

Així mateix, ha assenyalat que l’Ajuntament es va personar com a acusació particular en el procediment el mateix dia que es va admetre a tràmit la querella, assenyalant que la Fiscalia «des del primer moment va dir que érem perjudicats, que no hi havia cap responsabilitat a l’Ajuntament ni en ningú que hi treballés».

Per tant, ha dit que dijous passat el consistori «ja estava personat» i ara l’Empresa de Serveis Funeraris i Cementiris de Madrid, «que és una societat mercantil i té un consell d’administració, es va reunir ahir i també ho va acordar».