Crisi del Sàhara

El Front Polisario talla les comunicacions amb el Govern d’Espanya

Recorda que l’Estat espanyol té responsabilitats tant davant el poble sahrahuí com davant les Nacions Unides

El Front Polisario talla les comunicacions amb el Govern d’Espanya

EFE/ Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts

El Front Polisario ha decidit suspendre els seus contactes amb l’actual Govern d’Espanya arran de la recent declaració conjunta entre els Governs de Madrid i Rabat per normalitzar les seves relacions.

A través d’un comunicat de la delegació del Front Polisario per a Espanya publicat aquesta matinada i datat a Bir Lehlu (Sàhara Occidental), indica que la decisió s’ha pres pel recolzament del Govern de Pedro Sánchez a la «il·legal proposta de l’ocupant marroquí que pretén legitimar l’annexió dels territoris del Sàhara Occidental per la força i ignorant els drets inalienables del poble sahrauí a l’autodeterminació i independència».

Recorda que l’Estat espanyol té responsabilitats tant davant el poble sahrahuí com davant les Nacions Unides, que és una potència administradora del territori i «les seves responsabilitats no prescriuen».

Notícies relacionades

La mesura, continua el text, pretén «desmarcar-se d’utilitzar la qüestió sahrauí en el marc de mísers tractes amb l’ocupant» fins que s’adhereixi a les resolucions de legitimitat internacional «que reconeixen el dret del poble sahrauí a l’autodeterminació i a respectar les fronteres del seu país tal com són reconegudes internacionalment».

Dijous passat, Espanya i el Marroc van establir una nova etapa en les seves relacions amb la reunió a Rabat entre el rei Mohamed VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, concertada després del canvi d’opinió d’Espanya a l’avalar la proposta del Marroc conforme l’antiga colònia espanyola del Sàhara Occidental sigui una regió amb autonomia dins del Marroc.