Cita a la Moncloa

Sánchez proposa a Feijóo renovar el CGPJ abans del 12 de juny

  • El cap de l’Executiu també planteja desencallar la negociació sobre el Tribunal Constitucional i reactivar la supressió del vot pregat

Sánchez proposa a Feijóo renovar el CGPJ abans del 12 de juny

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez ha proposat a Alberto Núñez Feijóo renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) abans del 12 de juny. En la cita que han mantingut el president del Govern i l’acabat d’elegir líder del PP al palau de la Moncloa, Sánchez ha posat sobre la taula la necessitat de renovar aquest òrgan, caducat des de fa més de tres anys. Una negociació entre el PSOE i el PP que fa mesos que està encallada. A més, el cap de l’Executiu vol fer-ho aviat, abans del 12 de juny.

En una reunió que va començar a les 11 del matí a la Moncloa i que encara continua, el president del Govern ha entregat a Feijóo un document en el qual es recull aquesta proposta, asseguren fonts de la Moncloa. En concret, es plantegen dues dates: el 12 de juny per renovar el CGPJ i també el Tribunal Constitucional; i el 20 d’abril per reactivar la tramitació de la proposició de llei per suprimir el vot pregat que actualment està congelada al Congrés.