Compareixença al Congrés

El PP demana a Sánchez que deixi d’escudar-se en la guerra: «La inflació no és només culpa de Putin»

Gamarra no revela si els conservadors recolzaran el pla econòmic del Govern per mitigar l’impacte econòmic i social de la guerra a Ucraïna

El PP demana a Sánchez que deixi d’escudar-se en la guerra: «La inflació no és només culpa de Putin»

EUROPA PRESS / EDUARDO PARRA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Cuca Gamarra, coordinadora general del PP i portaveu parlamentària, s’ha baixat de la tribuna del Congrés dels Diputats sense aclarir si donaria el seu vot al pla nacional de resposta a la guerra del Govern, que ella ha rebatejat com a «pla primavera» perquè el veu «clarament insuficient». Els conservadors hauran de votar el reial decret que inclou les mesures impulsades per la Moncloa en les pròximes setmanes i serà rellevant veure la decisió que pren el nou líder del partit, Alberto Núñez Feijóo. Per ara, Gamarra i ell s’han repartit els papers. Ella va mostrar la seva «màxima disposició a fer-ho», mentre que ell va ser més dur i va denunciar que no ho veia clar perquè Pedro Sánchez no ha inclòs una àmplia rebaixa d’impostos.

En el debat del Congrés d’aquest matí perquè el cap de l’Executiu reti comptes de les cimeres internacionals de la setmana passada i del seu canvi d’opinió sobre el Sàhara, Gamarra ha assenyalat que la inflació ja era més elevada que la dels països europeus abans de l’inici del conflicte a l’est d’Europa perquè Espanya, segons el seu parer, va arribar a aquell moment «amb l’economia més fràgil i vulnerable de la Unió Europea». «La inflació no és només culpa de [Vladímir] Putin. La política interna també hi influeix», ha afirmat. Segons la portaveu parlamentària del PP, la crisi ha sorprès Espanya amb «el pitjor Govern possible en el pitjor moment possible» i el país haurà d’esperar l’arribada del seu partit al Govern per «arreglar» les «destrosses» dels socialistes.

La pandèmia, el volcà

Notícies relacionades

Fa mesos que el PP reclama una baixada d’impostos generalitzada per superar la crisi econòmica i social que ha agreujat la invasió d’Ucraïna, però Sánchez s’hi resisteix. De fet, critica al cap de l’Executiu que ell mateix prometés que ho faria en la declaració final de la Conferència de Presidents que es va celebrar a La Palma però no hagi complert la seva paraula.

Sánchez ha repetit aquests dies la rastellera d’infortunis que ha enllaçat a la Moncloa (la pandèmia, ‘Filomena’, el volcà, la guerra començada per Vladímir Putin) per demanar «unitat» a l’oposició i, en concret, al PP. Aquest dimecres hi ha tornat: «¿Què més ha de passar per respondre units? Europa ho ha entès; Espanya ho ha d’entendre. I el Govern se centrarà a aconseguir-ho». Gamarra, en canvi, li ha recordat el seu compromís de La Palma per aprovar reformes fiscals i, parafrasejant-lo, li ha tornat la pregunta: «¿Què més ha de passar perquè vostè compleixi la seva paraula?».