Vox

Espinosa de los Monteros abona el deute pendent de les obres del seu xalet

El diputat ha pagat els 63.183 euros pendents després que el Tribunal Suprem li embargués el sou

Espinosa de los Monteros abona el deute pendent de les obres del seu xalet
2
Es llegeix en minuts

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha dipositat aquest dimarts el deute que tenia pendent per al constructor de les obres del seu xalet a Madrid al jutjat i ha anunciat que ja no tindrà embargat el sou de diputat.

El Jutjat de Primera Instància número 36 de Madrid havia acordat embargar el salari del diputat després que el Tribunal Suprem rebutgés el recurs que havia presentat contra la sentència que ordenava el pagament d’un deute de 63.183 euros, i s’hi havia sumar els interessos per la demora en el pagament i les costes judicials.

Aquest jutjat va condemnar el portaveu de Vox el 2019 en una sentència que va ratificar l’Audiència Provincial i va confirmar també el Suprem, una vegada que va inadmetre el recurs del diputat el desembre passat.

En una roda de premsa al Congrés, Espinosa de los Monteros ha reiterat que el Tribunal Suprem no l’havia condemnat «per res» i «menys a ser inhabilitat perquè no m’ha jutjat» i «el que he fet ha sigut inadmetre un recurs que vaig presentar contra una sentència prèvia de fa més de vuit anys». «Ja vaig dir que acataria la sentència, perquè em donava la raó en un 75%, i l’acato, però això no implica pagar», ha començat el seu argument per concloure que havia intentat abonar els diners a Hisenda i a la Seguretat Social, com a creditors del constructor, que –ha incidit– «és un home poc honrat que va tancar fa anys deixant desfalcs també a la Seguretat Social».

Notícies relacionades

«He intentat satisfer els requeriments a través d’Hisenda i de la Seguretat Social, però com que no vull continuar enfangat en aquesta burocràcia, i com que el més fàcil és posar els diners al jutjat, ja ho he fet i ja no hi ha res embargat», ha puntualitzat.

Segons la sentència d’origen, Espinosa de los Monteros era el soci únic i administrador de l’empresa Promocions Pedro Heredia 6 SL que va contractar la societat Rehabilitació, Urbanització i Edificació S.L. per a les obres de reforma del seu domicili, que és l’empresa a qui devia més de 60.000 euros. No obstant, la seva societat es va dissoldre quan el dirigent de Vox va presentar un concurs de creditors, si bé l’empresa de reformes va decidir reclamar aquesta quantitat directament al diputat.