Al Congrés

Els socis del Govern al complet demanen que Sánchez comparegui sobre el Sàhara

  • ERC, PNB, EH Bildu i Més País reclamen al president del Govern que expliqui el gir en la política exterior amb el Marroc

Els socis del Govern al complet demanen que Sánchez comparegui sobre el Sàhara
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els socis al complet del Govern registraran dilluns que ve una petició al Congrés dels Diputats perquè Pedro Sánchez comparegui i expliqui el «canvi de posició respecte al Sàhara Occidental». El cap de l’Executiu s’ha quedat sol després de recolzar el pla autonomista del Marroc sobre el Sàhara. Els partits de l’oposició han carregat durament contra el president del Govern i els seus propis aliats tradicionals han criticat la decisió. Fins al punt que volen que Sánchez acudeixi a la Cambra baixa a retre comptes.

Fins a 11 formacions diferents, entre elles ERC, PNB, EH Bildu i Més País, socis habituals de l’Executiu de coalició, s’han unit per sol·licitar la compareixença del president del Govern. Aquesta iniciativa, també auspiciada per Compromís, Nova Canàries, Coalició Canària, Junts, PDECat, la CUP i el BNG, se suma a la petició ja anunciada pel PP per tal que Sánchez reti comptes davant el Congrés sobre una decisió que tot l’arc parlamentari qüestiona.