Cap de l’oposició

Salvador Illa, sobre la bronca entre ERC i JxCat: «Les coses no poden continuar així»

  • El líder socialista assegura que «cal un canvi de rumb» a Catalunya

Salvador Illa, sobre la bronca entre ERC i JxCat: «Les coses no poden continuar així»

EFE / ALEJANDRO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, creu que l’última bronca entre ERC i JxCat demostra el que els socialistes diuen des de l’inici de la legislatura: que «el Govern no funciona perquè està dividit» i que «cal un canvi de rumb a Catalunya».

En una de les seves visites setmanals al territori, en aquesta ocasió a Sant Pere de Ribes –on s’ha reunit amb personal de l’hospital Sant Camil–, Illa s’ha referit d’aquesta manera a la disputa entre dirigents d’ERC i de JxCat a compte de les reunions de Carles Puigdemont i el seu entorn amb personalitats russes. El portaveu republicà al Congrés, Gabriel Rufián, va dir que aquests contactes amb «sàtrapes» són propis de «senyorets que es creuen James Bond», i des de JxCat li van exigir una rectificació.

Notícies relacionades

Per al líder del PSC, «les coses no poden continuar així». «És un moment de diàleg i no de baralles», ha afirmat, en una frase amb què també volia fer referència a la vaga de professors contra les decisions del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. «Assistim a una baralla entre els socis del Govern que reafirma la meva demanda que hi hagi un canvi de rumb a la Generalitat. No és moment de discutir, a més amb un to elevat, entre socis que haurien de compartir un mateix projecte. El Govern no va», ha assegurat.

Illa ha afegit que, mentre «l’alternativa» que el PSC ofereix no arribi al poder, els socialistes seguiran «allargant la mà en el que puguin» al Govern. «Ens continuarem esforçant a ser constructius», ha afirmat.