Com va ordenar el Suprem

Bousselham diu al jutge que no té res a perdonar a Iglesias perquè la seva relació era de confiança plena

  • L’exassessora de Podem declara que quan el seu llavors cap li va tornar la targeta telefònica funcionava

Bousselham diu al jutge que no té res a perdonar a Iglesias perquè la seva relació era de confiança plena
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exassessora de Podem Dina Bousselham ha comparegut per tercera vegada aquest dimarts davant el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, en aquesta ocasió per deixar constància que no té res a perdonar a l’exvicepresident del Govern i exlíder de Podem, Pablo Iglesias, per haver tingut accés a la informació que contenia la seva targeta telefònica, ja que entre els dos hi havia una relació de plena confiança que permetia a tots dos accedir als dispositius de l’altre.

La compareixença obeeix al mandat que va imposar al jutge la Sala Penal de l’Audiència Nacional perquè aclarís si «consent, tolera i accepta» que el seu antic cap tingués accés al contingut de la targeta del mòbil. Aquesta resolució anava en la línia que va marcar el Tribunal Suprem quan va rebutjar l’exposició raonada elevada pel magistrat contra Iglesias a la peça del cas Villarejo en la qual s’investiga què va passar amb ella des que li van robar el mòbil en un centre comercial el 2015 fins que es va publicar part del seu contingut.

Quan l’excomissari José Manuel Villarejo va ser detingut el novembre del 2017, es van intervenir un disc dur i dos USB en els quals s’emmagatzemaven dues carpetes denominades denominades Dina que contenien arxius de la targeta.

Fonts jurídiques consultades per Europa Press han assenyalat que el jutge ha plantejat a Bousselham per què valora de forma diferent que els periodistes imputats poguessin accedir a la seva targeta i el d’Iglesias, quan haurien sigut similars. Ella ha indiciat que amb l’exlíder de Podem hi havia confiança. Ha confirmat que en el seu dia va fer captures de pantalla dels xat interns, que al seu torn va compartir en altres grups integrats per membres de Podem, i que aquestes imatges van ser les que posteriorment van aparèixer publicades.

Va poder accedir a la mini SD

L’exassessora de Podem ha ratificat que quan Iglesias l’hi va tornar la targeta era operativa. La va introduir en un lector connectat a l’ordinador de la seva parella, Ricardo Sa Ferrera, va comprovar que les fotos familiars que hi havia seguien allà i la va desconnectar. Quan va anar a consultar-la, temps després, ja no funcionava, però Bousselham no va poder explicar per què, tot i que va dir que hi havia hagut una mudança entremig.

Notícies relacionades

Aquest dimarts també han testificat els dos pèrits de la Policia Científica que van elaborar l’informe que va concloure que era tècnicament impossible establir qui va accedir per última vegada a la mini SD i, en conseqüència, qui va poder fer-la malbé.

La tercera compareixença del dia ha sigut la de l’exdirector adjunt operatiu (DAO) Eugenio Pino, que ha negat que Villarejo li entregués la targeta ni cap altre dispositiu, contradient així el que va dir en el seu dia el comissari, que va afirmar que la va donar en mà a l’ex número dos policial. Preguntat si hi havia una investigació oberta a la DAO sobre Podem, ha precisat que sobre el partit polític no, però que en aquell moment sí que hi havia indagacions relatives al mateix Iglesias, a Juan Carlos Monedero i a Jorge Vestrynge.