Casa reial

Joan Carles I es planteja tornar a l’abril a Espanya per acudir a una regata a Sanxenxo

Fonts pròximes a l’emèrit creuen que la seva intenció és tornar entre els dies 22 i 24 del mes que ve per a una prova de la Copa d’Espanya | No visita el país des de l’agost del 2020

Joan Carles I es planteja tornar a l’abril a Espanya per acudir a una regata a Sanxenxo
2
Es llegeix en minuts

El rei emèrit sospesa tornar a Espanya el mes d’abril, concretament a Sanxenxo. La localitat de Pontevedra acollirà entre els dies 22 i 24 d’aquell mes la Copa d’Espanya de vela de la classe 6mR, i des del cercle d’amics de Joan Carles I s’assegura que la seva intenció és acudir a aquesta competició per tornar a disfrutar de les regates, una de les seves grans passions. Aquesta seria la seva primera visita a Espanya des del mes d’agost del 2020. La seva tornada es produiria després d’anunciar dilluns passat que fixarà la seva residència de forma permanent a Abu Dhabi, però que farà viatges freqüents al seu país, després de quedar arxivades les investigacions de la Fiscalia sobre la seva fortuna.

En cas que finalment no pogués tornar en aquesta data d’abril, el rei emèrit també preveu ser a Sanxenxo entre el 10 i el 18 de juny, dates en què la localitat serà escenari del Campionat del Món de vela de la mateixa classe, 6mR.

El ‘Bribón’ a punt

El ‘Bribón’, el barco en què el monarca ha competit en diverses ocasions en aquesta regata, ha rebut la posada al punt en els últims mesos i està preparat per navegar. L’organitzador de l’esdeveniment i president del Reial Club Nàutic de Sanxenxo, Pedro Campos, ja ho ha comunicat al rei emèrit, que li ha traslladat les seves ganes de tornar a disfrutar de la vela després del seu llarg retir als Emirats Àrabs Units.

Segons va informar ahir el diari ‘El País’, Joan Carles I ha anticipat a Pedro Campos en les seves últimes converses que té «la seguríssima intenció» d’anar a Sanxenxo per participar en el Campionat del Món de la classe 6mR, que se celebrarà entre el 10 i el 18 de juny. No obstant, fonts consultades per ‘Faro de Vigo’ assenyalen que és molt probable que vingui abans d’aquesta data. Adverteixen que desitjaria estar-hi a l’abril per a la Copa d’Espanya per començar els entrenaments per a la competició.

Notícies relacionades

El campionat l’organitza el Reial Club Nàutic de Sanxenxo (RCNS) per delegació de la Reial Federació Espanyola de Vela (RFEV), i amb el recolzament del Consell Superior d’Esports, la Reial Federació Gallega de Vela (RFGV) i l’Associació Internacional de la Classe 6mR (International Six Metre Association, ISMA).

Sanxenxo va ser l’última localitat en què va estar el rei emèrit abans d’iniciar el 3 d’agost del 2020 el seu periple fora d’Espanya, volant des de Vigo a Abu Dhabi, arran de les investigacions sobre el seu patrimoni ocult al fisc.