Guerra Rússia-Ucraïna:

El PP demana a Sánchez que es comporti «amb dignitat» davant el «pacifisme estèril» de Podem

Gamarra demana al president del Govern que «no temi» els seus socis i busqui el recolzament del PP

El PP demana a Sánchez que es comporti «amb dignitat» davant el «pacifisme estèril» de Podem
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La coordinadora general del PP, Cuca Gamarra, ha demanat a Pedro Sánchez que es comporti «amb dignitat» davant la guerra entre Rússia i Ucraïna, malgrat que l’acció del seu Govern estigui «condicionada» pel «pacifisme estèril» d’Unides Podem. La líder interina dels conservadors ha arremès durament contra la posició esgrimida pels morats i ha desafiat el cap de l’Executiu a actuar sense «por» de perdre el recolzament dels seus socis habituals. «Recorrerem junts aquest camí», ha dit, allargant-li la mà del seu partit.

«La pau no es preserva amb el simple fet de desitjar-la», ha sentenciat Gamarra després de la compareixença de Sánchez per informar sobre la posició del Govern davant l’agressió impulsada pel president rus, Vladímir Putin. En aquest sentit, la dirigent popular ha aplaudit la «rectificació» del cap de l’Executiu a l’anunciar que Espanya enviarà armes letals a Ucraïna de manera directa. «Esperem que aquest sigui el full de ruta que ara seguirà el Govern d’Espanya», ha recalcat Gamarra. «És més ferm i fiable el recolzament del meu grup que l’oposició a l’OTAN i els titubejos a la defensa d’Ucraïna d’alguns dels seus socis», li ha etzibat.

Notícies relacionades

Gamarra ha remarcat en diverses ocasions que el PP estarà al costat del Govern per donar-li suport en tot el que faci referència a la guerra d’Ucraïna, sempre que Sánchez «estigui a l’altura de l’envergadura del desafiament» i continuï impulsant al si de la UE totes les sancions econòmiques a Rússia. «No temi per l’oposició dels seus socis perquè comptarà amb el recolzament parlamentari del PP i demostraria que Espanya és un país fiable, una cosa que fins avui està en qüestió», ha rematat.

A més, ha assenyalat que aquest conflicte és una «dura lliçó» per a Unides Podem, ja que demostra que les polítiques de defensa no són «supèrflues» i que no es viu millor «al marge d’aliances polítiques», com la de l’OTAN. Gamarra ha demanat revisar i reformar totes aquestes aliances i elevar la despesa en Defensa fins al 2% del PIB.