Tribunal Suprem

Un dels col·lectius que van recórrer els indults del procés demana ara que ho resolgui el ple del Contenciós

  • El relleu de magistrats a la Secció pot comportar un canvi de criteri a l’hora de legitimar qui pot impugnar una mesura de gràcia

  • El recurs de Propatrimonium Sixena i Jerusalem ni tan sols va ser recolzat pels magistrats partidaris d’avalar la iniciativa dels partits

Un dels col·lectius que van recórrer els indults del procés demana ara que ho resolgui el ple del Contenciós

EFE / QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Cristina Gallardo

Un dels recurrents dels indults del procés ha plantejat ara una nova forma de resoldre les impugnacions que poden presentar fins aquest divendres per intentar revocar la decisió que els va negar legitimació per discutir la mesura de gràcia concedida pel Govern. Vol que siguin resoltes pel ple de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem i no només pels magistrats que formen la seva Secció Cinquena, malgrat que això és contrari a la mateixa definició dels recursos pendents.

Es dona la circumstància que la rotació habitual dels magistrats del Contenciós, per passar a integrar la Sala d’Admissió, ha fet que la composició de la Secció es presumeixi més favorable a declarar la legitimació dels partits i col·lectius recurrents. No obstant, Propatrimonium Sixena i Jerusalem prefereix que sigui el ple, potser perquè augura poc futur al seu recurs, ja que al primer ni tan sols li va recolzat pels dos magistrats que van quedar en minoria, Wenceslao Olea i Fernando Román, que sí que van donar suport a la legitimació del Vox, PP, diputats d’aquest partit i de Ciutadans i l’exdelegat del Govern Enric Millo. 

Notícies relacionades

Segons van informar fonts jurídiques a aquest diari, l’acusació basa la seva petició en el fet que el Tribunal Suprem mai havia declarat en un moment tan incipient la falta de legitimació dels recurrents, tot i que també ho va fer en l’altre cas mediàtic que va portar la Sala Tercera: el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat.

Un assumpte es trasllada al ple de la Sala Tercera a proposta del seu president, César Tolosa, o per majoria dels magistrats que la componen. En el cas del nomenament de Delgado ho va sol·licitar un nombre de magistrats que va resultar insuficient.