Des de la Moncloa

Sánchez expressa la seva condemna a l’atac rus i adverteix Putin que els seus actes no quedaran «impunes»

  • El president compareix i reclama al líder rus que posi fi a les hostilitats i revoqui la independència dels territoris ucraïnesos annexionats

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

«Rotunda condemna» de l’Executiu a l’atac de Rússia a Ucraïna i també advertència que les «violacions» de la legalitat internacional empreses per Vladímir Putin no quedaran «impunes». Pedro Sánchez ha llançat aquest missatge contundent a Moscou, reclamant-li a més que posi fi immediatament a les hostilitats i revoqui la independència dels territoris que s’ha annexionat i compleixi els seus compromisos internacionals. Això sí, també ha reconegut que la guerra a l’est europeu tindrà també conseqüències econòmiques que els aliats intentaran mitigar.

Notícies relacionades

El president del Govern ha comparegut aquest dijous passades les 15 hores ena la Moncloa després d’una reunió del Consell de Seguretat Nacional presidida pel rei Felip VI a la Zarzuela. El cap de l’Executiu posava veu al comunicat de condemna «enèrgica» a la invasió de Rússia a Ucraïna, una agressió «injustificada» i d’una gravetat «inèdita». Sánchez ja havia cancel·lat a primera hora la XXVI Conferència de Presidents que s’havia de celebrar aquest 25 de febrer a l’illa canària de La Palma. El que sí que manté és la seva assistència al Consell Europeu extraordinari convocat a les 20 hores a Brussel·les.

A la reunió del Consell de Seguretat Nacional en la Zarzuela el president hi ha acudit acompanyat de les vicepresidentes primera i segona, Nadia Calviño i Yolanda Díaz, i els ministres d’Exteriors, José Manuel Albares; Defensa, Margarita Robles, i Transports, Raquel Sánchez, a més del cap d’Estat Major de la Defensa (Jemad), almirall Teodoro López Calderón; el director de Gabinet de Sánchez, Óscar López; els secretaris d’Estat d’Exteriors, Ángeles Moreno Bau; Comunicació, Francesc Vallès; Seguretat, Rafael Pérez, i Comerç, Xiana Méndez; la directora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Paz Esteban i el director del Departament de Seguretat Nacional de la Moncloa, el general Miguel Ángel Ballesteros. També ha participat de manera telemàtica i «a través d’una línia de comunicació segura», des de La Palma, on ja s’havia desplaçat, el titular de la Presidència, Félix Bolaños.