Manifestació a Madrid

Unes 3.000 persones protesten contra Casado i a favor d’Ayuso davant la seu del PP

  • La concentració ha transcorregut sense incidents i davant un fort dispositiu policial

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

En una concentració sense tribuna d’oradors, ni capçalera ni cap altre convocant conegut que les cadenes de WhatsApp, aquest diumenge prop de 3.000 persones han tallat el carrer Génova de Madrid davant la porta de la seu nacional del PP per protestar contra Pablo Casado i Teodoro García Egea, i aclamar Isabel Díaz Ayuso.

El principal temor que tenien en la direcció nacional del PP, que la concentració d’ayusistes fos multitudinària, s’ha complert. La gentada ha cridat contra el president i el secretari general del partit durant més de dues hores davant un fort dispositiu policial que custodiava la seu del PP, tancada i barrada.

Notícies relacionades

En la calor de la concentració no es diria que la crisi del PP hagi començat a remetre. Ni són necessaris tastos demoscòpics per assegurar que el públic que aquest diumenge s’ha manifestat a Madrid no té prou amb la dimissió de Teodoro García Egea. En nombroses pancartes figuraven les efígies de Pablo Casado i del seu número dos, que la gentada ha imprecat mentre aplaudia nombrosos cartells estratègicament repartits per un jove entre la gent amb la cara d’Isabel Díaz Ayuso somrient i el lema ‘Moncloa 2023’. 

La manifestació ha transcorregut sense incidents. En les convocatòries de Sousa al carrer que s’han succeït aquest cap de setmana arran de la crisi del Partit Popular no s’ha escenificat la teoria de la destrucció mútua assegurada. Hi ha una diferència important en la capacitat de convocatòria dels dos bàndols del PP: dissabte van acudir a la Puerta del Sol a protestar contra Isabel Díaz Ayuso zero manifestants, en una concentració convocada a Twitter amb un compte amb molt pocs seguidors. Aquest diumenge, al contrari, ha sigut una notable quantitat de gent la que s’ha concentrat cridant «Isabel presidenta» i «Casado traïdor».