Eleccions de Castella i Lleó

Sánchez, a Casado: «Li ha arribat l’hora de la veritat amb Vox»

El president veu el líder del PP «entrampat» amb la ultradreta i li ofereix l’abstenció del PSOE si trenca «per sempre» amb Abascal

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez ha tornat a oferir al PP l’abstenció del PSOE per investir Alfonso Fernández Mañueco com a president de Castella i Lleó. El cap de l’Executiu central, com ja va fer la vigília, ha assegurat que donarà aquest suport als populars de Pablo Casado per evitar que hagi de sol·licitar el recolzament de Vox. Els resultats de les eleccions de diumenge en aquesta comunitat han suposat una victòria enverinada per al PP, ja que necessita almenys dues abstencions perquè Mañueco pugui continuar de president. La força d’ultradreta, amb 13 procuradors, està disposada a ajudar-lo, però exigeix, almenys per ara, formar part de l’Executiu regional, una cosa que Casado desdenya.

«Li ha arribat l’hora de la veritat. Ha de decidir si obre la porta a la ultradreta o no. Vostè va crear una trampa i hi ha caigut. Li agradaria que altres partits el traguessin d’aquesta trampa en què s’ha ficat. Estem disposats a ajudar, però ha de fer el següent: ha de demanar ajuda, ha d’explicar per què la ultradreta no pot entrar als governs i ha de dir-nos si [aquesta ruptura] és per a cada dia, per sempre i a tots els territoris», ha declarat Sánchez en la sessió de control al Govern.