La batalla interna

Ayuso es rebel·la contra les acusacions de deslleialtat de Casado i el seu equip

  • «No és moment de personalismes, sinó d’estar tots units», li ha llançat la vicesecretària d’Organització aquest matí després de la petició de la presidenta de realitzar ja el congrés del PP de Madrid

Ayuso es rebel·la contra les acusacions de deslleialtat de Casado i el seu equip

J. Hellín / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«Quan es va despertar, el dinosaure encara era allà». El conte més curt de la història, del guatemalenc Augusto Monterroso, quadra amb el que està vivint Pablo Casado aquesta setmana amb Isabel Díaz Ayuso. Abans d’entrar en una reunió dels màxims dirigents del PP aquesta tarda a Madrid, entre la vintena de càmeres que esperaven els assistents, la presidenta de la Comunitat ha reivindicat el seu èxit electoral del maig i s’ha rebel·lat contra les acusacions de deslleialtat que aquest matí li ha llançat la cúpula nacional del partit. No hi ha cap lleialtat al seu cap de files, ha dit Ayuso, que acceptar ser candidata del PP en les eleccions del 2019, malgrat que les enquestes auguraven 22 escons al partit a Madrid, treure finalment 30 diputats i pujar aquesta xifra a 65 en els comicis del 2021.

Passada la campanya electoral de Castella i Lleó, la treva entre Génova i Madrid, per donar imatge d’unitat, s’ha trencat i l’equip d’Ayuso va començar a recordar aquest dilluns que consideren que és necessari que se celebri al més aviat possible el congrés del PP de Madrid. La presidenta de la Comunitat reclama que, com Juanma Moreno a Andalusia o Alberto Núñez Feijóo, ella també pugui agafar les regnes del partit i combinar-les amb les de l’Executiu regional.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, de nou, Ayuso ha tornat a demanar aquesta data en un acte al qual ha acudit al matí, una crida que ha sigut resposta per la direcció del PP molt pocs minuts després. Ana Beltrán, vicesecretària d’Organització, en declaracions a Europa Press, ha afirmat que a la cúpula de Casado saben «perfectament quan s’han de realitzar» aquest i la resta de congressos pendents. «No ens hem de posar nerviosos», ha suggerit. Aquestes paraules han molestat Ayuso, però menys que quan Beltrán ha rematat amb aquesta frase: «No és moment de personalismes, sinó d’estar tots units».

La presidenta de l’Executiu madrileny ha volgut deixar les coses clares abans d’entrar en el comitè executiu nacional que Casado ha convocat per analitzar els resultats de Castella i Lleó. «Jo vaig heretar un projecte polític amb 22 escons a la comunitat, així va ser la primera enquesta, quan em vaig presentar, ara estem en 65 i pujant i aquesta és la lleialtat que jo li donaré sempre al meu partit, que és casa meva, i això és el que vull traslladar, vull traslladar aquesta mateixa il·lusió a les urnes, perquè d’aquí un any hi tornarem a ser altra vegada [amb referència a les municipals del maig del 2023]», ha declarat a l’arribar a la seu de Génova.