Eleccions a Castella i Lleó

Homòfob i en contra del feminisme: el candidat de Vox per a les eleccions de Castella i Lleó

Juan García-Gallardo ha compartit en nombroses ocasions missatges a Twitter en els quals arremet contra la igualtat entre els homes i les dones o contra els homosexuals

Homòfob i en contra del feminisme: el candidat de Vox per a les eleccions de Castella i Lleó
1
Es llegeix en minuts

Juan García-Gallardo. És el nom del candidat de Vox per a les eleccions de Castella i Lleó que s’han celebrat aquest diumenge; un advocat que sol utilitzar les seves xarxes socials per publicar continguts contra el feminisme, la immigració, l’homosexualitat o el PP, partit que el seu pare, lletrat, va defensar en diferents causes de corrupció.

«Em sembla una gran idea recuperar Raúl per a l’Eurocopa. Cal heterosexualitzar aquest esport ple de ‘maricons’» és un dels missatges que va arribar a publicar en el seu compte de Twitter i que, després de conèixer-se la seva candidatura per als comicis, va esborrar immediatament.

Contra el PP, Gallardo va arremetre amb un missatge amb què responia a un tuit del president del partit, Pablo Casado, en què afirmava que «els fills sí que són dels pares i no de l’Estat». «Tant de bo tu haguessis aprofitat millor les oportunitats acadèmiques que et van donar els teus pares en lloc de dedicar-te a col·locar les cadires en els mítings del PP», va escriure el desembre del 2020 l’advocat a les seves xarxes, on també va carregar contra el secretari general del partit, Teodoro García Egea, a qui va recomanar «no fer el ridícul» i no parlar de populisme «quan el PP és populista com ningú».

Missatges homòfobs

A més d’això, el candidat de Vox ha compartit en el seu compte de Twitter missatges homòfobs en què assegurava que per ell «no és el mateix un matrimoni que un mal anomenat ‘matrimoni homosexual’».

Notícies relacionades

També ha criticat a les xarxes socials el feminisme, arribant a qualificar de «ridiculesa» el fet de defensar la igualtat entre homes i dones.

Quan va saber que era ell qui optava a la presidència de la Junta de Castella i Lleó, l’advocat va retirar tots aquests missatges de les xarxes socials.